Stire

UTA e gata de luptă

07.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Arădenii reiau returul cu întârziere, după o săptămână în care a fost la câteva ore de... desfiinţare  
UTA a intrat în linie dreaptă, iar duminică la ora 11 va reveni în campionat după o rundă în care n-a avut drept de joc din cauza multiplelor litigii financiare în care a fost implicată. Readusă spectaculos pe linia de plutire de Sandu Ion, UTA şi-a rezolvat o parte dintre problemele care-i blocau activitatea, iar duminică va fi în teren la Cluj-Napoca, pentru a înfrunta echipa fanion a Clujului.Având în vedere prin ce-a trecut UTA, încă nu este cazul ca vizavi de echipă să apară deja pretenţii. Lotul s-a încropit într-o goană nebună, este încă şubred şi necesită întăriri, iar pregătirea fizică lasă mult de dorit în cazul majorităţii jucătorilor. Oricum, situaţia nu este dramatică, moştenirea din tur (punctele) cântăreşte greu şi chiar dacă timpul este acum un duşman crâncen, va oferi o minimă protecţie, până când lotul se va echilibra valoric şi va atinge o formă fizică acceptabilă. În plus, chiar dacă pe banca UTA-ei stă Ionuţ Popa, nu e momentul să aşteptăm minuni, deoarece acum lucrează cu marfa clientului şi n-are timp s-o ajusteze. 
Toc, Mutulescu, Pascariu şi Văsâie în apărareA venit nesperatul moment în care să discutăm despre primul 11 al UTA-ei, despre variantele arădenilor pentru un meci oficial. Aşadar, cu siguranţă în poartă va reintra Mârne. Şi-a rezolvat problemele contractuale şi are drept de joc. Apărarea nu prea ridică semne de întrebare, ultimele şedinţe de pregătire lămurind oarecum enigmele. Aşadar, Toc fundaş dreapta, Mutulescu şi Pascariu în centrul apărării şi Văsâie pe stânga. Toc acolo va rămâne, pe dreapta, fiind reprofilat în fundaş lateral. Cine este Mutulescu? Un fundaş central tânăr, cu calităţi, ajuns la UTA de la Sheriff Tiraspol. Pascariu a fost juniorul echipei arădene şi a făcut parte din lot şi în tur, în vreme ce Văsâie e cunoscut. 
Semne de întrebare la „mijloc”„Mijlocul” ridică semne de întrebare. Drida şi Nădăban au deja probleme medicale şi cam ies din calcule. Andrei Militaru, mijlocaşul care a jucat în tur la Gloria Arad, iar în pauza de iarnă a ajuns la Pâncota înainte să fie chemat la UTA, va acoperi banca dreaptă. Este un fotbalist experimentat, cu calităţi tehnice, însă nivelul ligii secunde şi-ar putea pune amprenta asupra lui, deoarece n-a mai jucat de mult aici. Pentru zona centrală sunt probleme. În ultimul amical, Ionuţ Popa i-a folosit pe Drida şi Lee, însă acum nu-i are la dispoziţie. Drida e uşor accidentat, iar lui Lee încă nu i-a sosit cartea verde. Ghindaru, Răzvan Fritea şi Georgiu reprezintă însă, la prima vedere, opţiunile pentru compartimentul median. Oricum, UTA nu dispune de un mijlocaş defensiv de meserie în lot, şi asta e o problemă destul de gravă, care se va rezolva, aproape sigur, săptămâna viitoare, prin aducerea unui închizător străin. 
Ţucudean şi... Mitu, Negru, Leucuţa sau Gavrilă în atac?În atac, juniorul de 17 ani George Ţucudean pare a avea locul asigurat, fie şi prin faptul că este printre puţinii care stă bine din punct de vedere fizic. Ar putea să facă pereche cu Dumitru Mitu, legitimat ieri, în ultima clipă, după i-a sosit cartea verde, însă minusurile mari de ordin fizic l-ar putea ţine pe bancă, caz în care variante ar fi Gavrilă, Leucuţa sau Negru. UTA va pleca sâmbătă la prânz spre Cluj şi se va instala, ca obicei, la hotelul Rimini, unul de patru stele, folosit în general de echipele de fotbal care au meciuri în Cluj-Napoca. De asemenea, utiştii vor folosi autocarul cumpărat de Sandu Ion pentru Gloria Arad. Cum cele două grupări s-au înfrăţit, fiind finanţate din aceeaşi sursă, modernul autocar va fi împărţit. În cadrul etapei a 19-a a Ligii II, seria 2, vor avea loc meciurile: Mioveni - Târgovişte (sâmbătă, ora 11); Târgu Mureş - Lupeni (sâmbătă, ora 11); „U” Cluj - UTA (duminică, ora 11); Internaţional - Turnu Severin (sâmbătă, ora 11); ACU - Deva (sâmbătă, ora 11); Liberty - Câmpia Turzii (sâmbătă, ora 11); Alba Iulia - Jiul (sâmbătă, ora 11); Râmnicu Vâlcea - FC Bihor (sâmbătă, ora 11); CFR Timişoara - Turda (sâmbătă, ora 11). 

Paşcovici aşteaptă banii Cosmin Paşcovici n-a ajuns până vineri după-amiază la un acord final cu oficialii UTA-ei. Fotbalistul a fost rechemat de Ionuţ Popa, care are nevoie de serviciile sale, însă nu doreşte să încheie litigiul cu gruparea arădeană până nu i se va achita suma (renegociată) pe care UTA i-o datorează. Paşcovici şi-a redus aproximativ la jumătate pretenţiile şi aşteaptă 20.000 de euro pentru a pune punct litigiului său. Apoi, este dispus să joace până în vară. În ceea ce-l priveşte pe Daniel Chirilă, este posibil ca revenirea sa la Arad să nu se mai producă.

Sursa: Observator.info

Autor: (S.Ş.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro