Stire

Fosta conducere a CET Arad, cercetată penal pentru abuz ?n serviciu

07.03.2009 ⋅ 0 comentarii

Fosta conducere a CET Arad este cercetată penal pentru abuz în serviciu, în legătură cu un contract de cumpărare de cărbune dezavantajos pentru centrala termică şi care a determinat blocarea conturilor societăţii.

 

 


Şeful Serviciului Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad, comisarul-şef Nicolae Bătrân, a declarat, vineri, că cercetările au început după ce poliţiştii s-au atosesizat în acest caz, în condiţiile în care conturile CET au fost blocate recent.
Bătrân a precizat că este vorba de dosare penale deschise pe numele fostului director general Lucian Barniciu şi pe numele fostului directorul comercial Adrian Ghilea.
Ancheta vizează legalitatea unui contract semnat între CET şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO).
"Contractul este unul deosebit de dezavantajos pentru CET din punctul de vedere al penalităţilor. SNLO a cesionat dreptul de recuperare a creanţelor unei alte firme, situaţie care a condus la blocarea conturilor CET", a declarat comisarul-şef.
Comisarul Nicolae Bătrân a precizat că ancheta este la început şi că nu s-a trecut la faza audierilor.
Contactaţi de corespondentul MEDIAFAX, cei doi foşti directori ai CET afirmă că nu au primit nicio înştiinţare de la Poliţie în legătură cu faptul că sunt cercetaţi penal.
"Nici nu ştiu la ce contract se referă anchetatorii pentru că, de când există, CET a avut contracte cu SNLO pentru furnizarea cărbunelui. Toate contractele au anumite clauze şi prevăd penalităţi", a spus fostul director comercial Adrian Ghilea, în prezent inginer în cadrul CET.
Conducerea actuală a CET Arad nu a putut fi contactată pentru a comenta situaţia financiară a centralei.
Liderul sindical din cadrul CET, Traian Deliman, a declarat că centrala are probleme din cauza firmei recuperatoare a creanţelor, dar că angajaţii şi-au primit salariile la zi.
"S-a ajuns la blocarea conturilor pentru că această firmă de recuperare a creanţelor pentru SNLO a pretins sume nejustificat de mari, cu mult peste datoriile reale. CET se află în proces de reorganizare şi concediază oameni, iar recuperatorii încearcă să obţină sume ce nu li se cuvin", a spus Deliman.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro