Universitatea ?Aurel Vlaicu? a inaugurat Laboratorul de Gastronomie
24.03.2009 ⋅ 0 comentarii
Ieri, în cadrul Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad a fost inaugurat un laborator de gastronomie, în care s-au investit 5,5 miliarde de lei, pentru a le fi de folos studenţilor de la Facultatea de inginerie alimentară, turism şi protecţia mediului.
Laboratorul face parte din cele 12 laboratoare pe care UAV le-a câştigat prin proiecte universitare depuse la Ministerul Educaţiei şi Cercetării. „Suntem onoraţi că am câştigat aceste proiecte şi vreau să le mulţumesc colegilor mei pentru ajutorul acordat în realizarea lor. Puţine universităţi din România au laboratoare de gastronomie şi a noastră se numără printre ele”, a spus Lizica Mihuţ, rectorul UAV. Laboratorul exista deja în cadrul universităţii, dar, într-un spaţiu mai mic, acum fiind amenajat conform normelor europene. Studenţii vor face cursuri în laboratorul de gastronomie, sub supravegherea profesorilor Claudia Mureşan, Anca Dicu şi Sergiu Palcu, toţi de profesie ingineri în industria alimentară. În cadrul laboratorului studenţii vor învăţa despre: gastronomie şi gastrotehnie, băuturi în alimentaţia publică, stiluri alimentare, tehnica servirii, tehnica producţiei specifice de catering şi analiză senzorială. La inaugurare a fost prezent şi un bucătar, care a venit din Cipru, special pentru a le arăta studenţilor cum se găteşte în ţara sa. Kypros Photiades a fost ajutat de studente să gătească mâncare de scoici, ciuperci şi alte bunătăţi.
Sursa: Observator.info
Autor: Corina Huţan ⋅