Stire

Politicienii arădeni renunţă la politică ?n preajma sărbătorilor

18.04.2009 ⋅ 0 comentarii

Suntem în perioada sărbătorilor pascale, într-un nou an electoral important pentru scena politică din România. Alegerile europarlamentare aproape bat la uşă, iar politicienii sunt din nou interesaţi să-şi intensifice acţiunile de imagine, sperând să obţină cât mai multe voturi pentru partidul din care fac parte. În acest context, orice acţiune a politicienilor poate fi bănuită a avea tentă electorală, chiar şi cele din domeniul caritabil. Însă, la unison, politicienii arădeni spun că nu este bine să profiţi electoral de pe seama sărbătorilor, deoarece nu se poate şti când păcatul va fi “răsplătit”.
Ciprian Luca: Apel către politicienii româniDeputatul social-democrat Ciprian Luca, abolvent de Teologie, a lansat un apel către politicienii români şi implicit către arădeni pentru a„nu-l face pe Mântuitor agent electoral”. În apelul său, deputatul Ciprian Luca spune că „o mare parte dintre politicienii din ţara noastră, ajutaţi de varii „grupuri de interese” au tendinţa, an de an, de a politiza chiar şi marea sărbătoare a Paştelui.” Pentru Luca, acesta ar fi „începutul drumului către păcat” şi din această cauză deputatul doreşte reaprinderea „flăcării credinţei adevărate, a iubirii creştine şi a putinţei de a ierta”, în aceste momente când „temelia credinţei  este pusă la încercare nu de furtuna păgână, aşa cum era acum sute de ani, ci de indiferenţa faţă de adevăratele valori”. Transpusă în realitatea lumească, dorinţa deputatului Ciprian Luca este găsirea înţelegerii între Putere şi Opoziţie, în ideea citatului biblic „ să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi” (Matei, 22-39). Apelul se doreşte a fi un „demers din suflet, fără dorinţa de a face paradă”, a concluzionat deputatul Ciprian Luca.
Gavril Popescu: „Nu trebuie să apari în ziare să zici că ai făcut acţiuni de binefacere” Preşedintele filialei arădene a Partidului Naţional Liberal, Gavril Popescu, crede că orice declaraţie a unui politician, în această perioadă, poate fi considerată cu substrat politic. „În momentul în care apari şi zici anumite lucruri, normal că deja este o declaraţie politică.  În această perioadă trebuie să fii liniştit, nu trebuie să apari în ziare să zici că ai făcut acţiuni de binefacere”, consideră liberalul Gavril Popescu. Apelul lui Ciprian Luca este considerat a fi, în acest context, tot o declaraţie politică. „Politicienii ar fi bine să se gândească mai bine la ceea ce fac, să intre cu adevărat în spiritul sărbătorilor pascale”, a mai adăugat preşedintele liberalilor arădeni.
Constantin Igaş: „Comunitatea simte atunci când un politician merge sincer la biserică, sau atunci când el merge pentru altceva”Liderul grupului democrat-liberal din Senat, Constantin Igaş, doreşte să se menţină în afara oricăror dispute politice în această perioadă.„Sărbătorile creştineşti nu trebuie politizate. Este Paştele şi noi trebuie să ne concentrăm să fim buni creştini”, spune senatorul Igaş.  Mai mult, acesta spune că merge cât de des posibil la biserică, şi nu numai în campaniile electorale.„Sunt un om credincios şi merg constant la biserică, nu numai în campanie electorală, spre deosebire de alţi politicieni care timp de patru ani nu au trecut pe acolo şi doar înainte de alegeri îşi aduc aminte de ea. Oricum, comunitatea simte atunci când un politician merge sincer la biserică, sau atunci când el merge pentru altceva acolo”, a mai spus senatorul  din colegiul de sud al judeţului Arad. Igaş nu doreşte să comenteze apelul colegului său din Parlament, Ciprian Luca, deoarece consideră că dacă ar proceda astfel, subiectul ar fi deja politizat. (L.C.)În aceste zile, politicienii arădeni se ocupă cu acţiuni caritabile, iar sâmbătă noaptea vor merge la slujba de Înviere
Programul politicienilor arădeni din aceste zile, fie ei parlamentari, consilieri, preşedinţi de organizaţii, etc, este unul oarecum similar. Majoritatea au întreprins fel de fel de acţiuni caritabile, ducând daruri la azilele de bătrâni sau la casele de copii. Astfel, parlamentarii s-au orientat mai mult spre obiectivele din colegiile lor, pe când ceilalţi politiceni au avut o paletă mai largă de opţiuni. În ceea ce priveşte slujba de Înviere, sunt toate şansele să vă întâlniţi cu unii dintre ei la biserică, aceştia urmând să-şi aleagă singuri locul unde vor partipa la ceremonia religioasă.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
melthdesign.ro/