Stire

Ionuţ Popa: ?Sandu Ion mi-a propus să devin managerul general al UTA-ei şi să lucrăm ?mpreună din vară?

22.04.2009 ⋅ 0 comentarii

Tehnicianul spune că va refuza eventualele oferte din Liga I, dacă reuşeşte să ajungă la un numitor comun cu omul de afaceri Sandu Ion în privinţa unui proiect care vizează readucerea Bătrânei Doamne în Liga I
Omul de afaceri Sandu Ion i-a propus antrenorului Ionuţ Popa să devină managerul general al clubului UTA începând cu sezonul viitor, când proprietarul SC PAB România ar urma să redevină finanţatorul grupării arădene. În prezent, Sandu Ion s-a mulţumit doar cu o contribuţie decisivă în deblocarea clubului, fără să finanţeze în prezent activitatea UTA-ei, în timp ce Ionuţ Popa sprijină voluntar, din punct de vedere tehnic, echipa arădeană. 
-Domnule Ionuţ Popa, se poate spune ceva, în acest moment, despre viitorul pe termen mediu al clubului UTA?-Deocamdată, la modul concret, nu se poate spune nimic. Dar, am discutat cu Sandu Ion în urmă cu o săptămână. Mi-a propus să lucrăm împreună şi să devin managerul general al clubului începând din vară, în anumite condiţii. 
-Ce fel de condiţii?-În primul rând, să accept ca obiectivul clubului să fie promovarea în Liga I, ceea ce mi se pare firesc. În al doilea rând, Sandu Ion este dispus să investească în UTA, numai dacă eu accept să devin manager general, să am controlul asupra întregului club.
-Şi?-Deocamdată este foarte important ca UTA să se salveze de la retrogradare. E cel mai important lucru, pentru că am discuta degeaba dacă nu s-ar întâmpla acest lucru. 
-Ocoliţi un răspuns clar...-Nu, dar nu este normal ca UTA să fie menţinută în Liga a II-a înainte de orice discuţie despre viitorul sezon?
-Ba da, însă şanse există şi sunt destul de mari, în ciuda carenţelor echipei...-Da, este adevărat. Din punctul meu de vedere, cu încă zece puncte câştigate, UTA nu va mai avea nici un fel de emoţii. Sunt probleme, e adevărat, şi eu sunt primul care le recunoaşte, dar cu atenţie, muncă şi concentrare, obiectivul de menţinere în Liga a II-a poate fi atins. 
-Bun, dar o siguranţă în privinţa îndeplinirii obiectivului va exista peste aproximativ o lună. Să presupunem că UTA se salvează. Ce se întâmplă cu propunerea lui Sandu Ion dacă până peste o lună, o să primiţi o ofertă tentantă din Liga I?-Păi nu lăsăm lăsăm lucrurile aşa. Lucrăm în paralel.
-Adică?-Adică, în cel mai scurt timp îi voi prezenta lui Sandu Ion un proiect clar, în scris. De altfel, mi-a şi cerut un proiect, cu tot ce înseamnă el. În maxim o săptămână, va avea proiectul. Cu un buget clar, cu propuneri de transferuri, cu propuneri de salarizare, cu primele de joc, cu costurile deplasărilor, cantonamentelor, alimentaţiei, vitaminizării, cu cheltuielile pe care le implică Centrul de Copii şi Juniori, cu salariile personalului, cu absolut tot ce înseamnă un proiect de buget pentru un club de fotbal cu pretenţii. 
-Înţeleg, dar am o rezervă vizavi de reacţia dumneavostră în momentul în care vor sosi oferte din Liga I. Aproape sigur nu o să fiţi ocolit de oferte. Pe de altă parte, dumneavoastră l-aţi readus pe Sandu Ion aproape de fotbal, mai întâi la Gloria, apoi la UTA... -Păi dacă Sandu Ion acceptă proiectul meu şi se angajează ferm şi foarte clar că îl susţine, pe o perioadă de doi-trei ani, nu vor mai conta ofertele pe care le voi primi. De altfel, în ultima lună am avut discuţii cu cei de la Farul Constanţa şi Pandurii Târgu Jiu şi... le-am mulţumit frumos pentru interesul manifestat. Cei de la Farul m-au chemat direct, să pregătesc echipa după ce Ion Marin a demisionat, în timp ce Condescu de la Pandurii m-a căutat într-un moment în care Sorin Cârţu dorea să plece. Nu m-am gândit serios la acele propuneri şi nu mă voi gândi nici la altele, dacă reuşesc să ajung la un numitor comun cu Sandu Ion. Nu mi-e ruşine să antrenez în Liga a II-a, dar să fie treaba serioasă şi să existe constanţă în respectarea proiectului. 
-Sandu Ion este singurul om de afaceri din Arad dispus să investească serios în fotbal acum, dar în acelaşi timp este şi extrem de dificil. Ce vă face să credeţi să o să reuşiţi să faceţi echipă?-Faptul că ne cunoaştem foarte bine şi dacă reuşim să ajungem la un numitor comun - nu mă refer la bani, ci la idei - nu văd de ce ar fi probleme. Am mai spus, acum important este să salvăm UTA. Apoi, Sandu Ion va avea proiectul meu pe masă. Dacă proiectul trece, semnăm amândoi angajamente şi începem treaba. Dacă nu ajungem la un numitor comun, asta e, atunci voi lua în calcul eventualele oferte. Din punctul meu de vedere este nevoie de un milion de euro pentru ca UTA să revină în Liga I pe o construcţie sănătoasă. Am făcut un prim calcul împreună cu Giovanni (n.r. preşedintele Comitetului director al FCM UTA Arad) şi a rezultat un necesar de aproximativ 800.000 de euro, dar mereu apar cheltuieli neprevăzute şi am zis un milion de euro. Ca să devină competitivă, echipa de acum mai are nevoie de patru-cinci transferuri şi n-ar fi o problemă să găsim jucători. Tinereţe avem, elan avem, mai trebuie să găsim puţină experienţă şi se poate face treabă. M-am gândit, în linii mari, şi la salarii, să fie undeva pe la 1000-1500 de euro pe lună. Nu e cazul să aruncăm cu banii, dacă e să luăm taurul de coarne. Dacă vor fi doi-trei jucători care să ajute UTA cu pretenţii mai mari, se pot face excepţii, dar mă gândesc la maxim 2500-3000 de euro pe lună, nu la mai mult. Dar vom vedea ce va urma, deja discutăm amănunte. Deocamdată e important ca UTA să acumuleze, să crească de la meci la meci, ceea ce se întâmplă şi peste o lună, o lună şi jumătate, discutăm altfel. 
-Să trecem la meciul cu CS Universitatea...-Ar fi bine să nu discutăm despre acest meci, pentru că mi-a lăsat un gust amar. Au fost anumite declaraţii după meci, pe care le ignor, deoarece personal mi-e ruşine de ele şi nu pot să cobor atât de mult.  Pentru că pe Ţamboi îi cunosc bine, vreau să spun că el pare uitat de fraţii Creţu de la circ, prin Arad, dar în rest, nu am comentarii.
-Totuşi, se poate discuta despre meci...-A, în regulă. UTA a jucat mulţumitor, a făcut o primă repriză bună, în care a fost superioară colectiv şi individual şi în care nu s-a lăsat surprinsă de adversar. În repriza a doua au venit adversarii peste noi, am rezistat în apărare, graţie unui efort remarcabil al întregii echipe, iar pe contre am ratat mult, practic ne-am jucat cu ocaziile. Mă bucur că n-am primit gol, mă bucur că o serie de jucători în care nu mai credea nimeni încep să-şi revină, mă bucur pentru copiii UTA-ei, mă bucur că am câştigat, cu o echipă culeasă de pe drumuri, în faţa unei formaţii care a făcut cantonamente, meciuri amicale şi care a avut o serie de cinci victorii. 
-A fost acea problemă cu asistenţa medicală înainte de meci. E adevărat că UTA a dorit să depună contestaţie?-Da, şi nu a fost lăsată de arbitrul de centru. Era dreptul UTA-ei să conteste, pentru că au trecut 17 minute până s-a rezolvat problema. Supărarea mea nu provine din tărăboiul conducerii de la ACU, ci din faptul că arbitrul nu i-a lăsat pe conducătorii de la UTA să depună contestaţie. Cum e posibil aşa ceva? Asta i-am reclamat lui Grigorescu, că mai există asemenea arbitri, de care arbitrajul românesc trebuie să scape urgent.

Sursa: Observator.info

Autor: (S.Ş.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
melthdesign.ro/