Stire

Consilierii PD-L au reuşit la limită să treacă de Consiliul Local Municipal proiectul pentru modificarea tarifelor la Ştrandul ?Neptun?

23.04.2009 ⋅ 0 comentarii

Consilierii PD-L s-au mobilizat ieri, asigurându-se că proiectul prin care tarifele de la Ştrandul „Neptun” cresc, de data asta va fi adoptat. Aşa s-a şi întâmplat, chiar dacă la limită. Primarul Gheorghe Falcă a fost şi el prezent ieri, înainte de şedinţa propriu-zisă convocându-şi colegii de partid în birou, pentru stabilirea ultimelor amănunte. A fost chemat din concediu şi viceprimarul Levente Bognar, care săptămâna trecută îşi anunţase în plen intenţia de a-şi lua 5 zile libere în această perioadă. Pentru că Florin Manta a lipsit însă, prezenţa viceprimarului a fost determinantă.Regulamentul de funcţionare al Ştrandului a fost adoptat cu 16 voturi pentru, adică minimul necesar, 3 abţineri (Claudiu Cristea, Cristian Moisescu şi Tiberiu Dekany) şi 2 voturi împotrivă (Teodora Hotăran şi Dorel Popa).Partea bună a acestei veşti ar putea fi faptul că Ştrandul se deschide la 1 mai, şi asta pentru că s-a făcut precum a dorit majoritatea din Consiliul Local Municipal, adică abonamentul pentru un sezon s-a majorat la 400 de lei, biletul de intrare pentru zona bazinelor costă acum 7,5 lei, iar pentru zonele cu agenţi comerciali – 2,5 lei. 
Amendamentele formulate au stabilit orarul de funcţionare pentru cele 4 zone ale Ştrandului, pensionarii cu venituri mai mici de 900 de lei vor putea să-şi achiziţioneze abonamente la preţ redus – 100 de lei, „căsuţarii” primesc două abonamente gratuite, iar pentru restul membrilor familiei abonamentul va costa 130 de lei pentru copii şi 200 de lei pentru adulţi.Dacă până acum vorbeam despre două zone la Ştrand, viceprimarul Geanina Pistru a reuşit să obţină voturile necesare pentru punerea sa: patru zone, dispuse astfel: Zona I – zona Ştrandului pentru adulţi şi tineret, Zona II – zona comercială, Zona III – zona clădirilor unde se află solariile cu spaţiile comerciale aferente, iar Zona IV – zona căsuţelor de agrement. Programul de funcţionare pentru aceste zone ar urma să fie: Zona I şi III – de luni până duminică de la 8 la 22, Zona II şi IV– de luni până joi de la 8 la 1, vineri şi sâmbătă de la 8 la 5, iar duminică de la 8 la 2.Pentru perioada 16 octombrie – 30 aprilie, bazinele vor fi scoase din uz, în schimb orarul pentru celelalte trei zone va fi de la 8 la 1 luni-joi şi duminică, iar vineri şi sâmbătă de la 8 la 5. Nerespectarea acestui orar de către agenţii economici va duce la aplicarea unor amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei.În regulament este specificat faptul că ultima comandă a clienţilor va fi luată cu o oră înainte de încheierea orarului de funcţionare. Bruno Biringer a reuşit şi el să obţină tarif redus pentru cei care însoţesc persoanele cu handicap.Claudiu Cristea a cerut să nu se facă diferenţieri între agenţii comericali din Zona I şi ceilalţi, în ceea ce priveşte orarul de funcţionare. Cei care au terase în zona solariilor vor fi nevoiţi să-şi oprească activitatea la ora 22 indiferent de zi. „Dacă se depăşeşte nivelul de zgomot aprobat, să fie amendat, nu să sufere şi ceilalţi pentru el”, şi-a întărit Cristea poziţia.Ovidiu Moşneag a replicat prin faptul că această măsură nu a fost luată din cauza unor eventuale plângeri din cauza gălăgiei, ci pentru că este vorba despre accesul la bazine şi la plajă.Cel de-al doilea proiect respins săptămâna trecută de consilieri, a fost ieri adoptat cu două abţineri (Moisescu şi Popa), Cristea reuşind să obţină unanimitate pentru amendamentul său: contractele cu agenţii economici se vor desface la 60 de zile de neplată şi nu după doar 30 de zile.

Sursa: Observator.info

Autor: Dana Mirea ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
melthdesign.ro/