Acuzaţii de trădare ?ntre parlamentarii arădeni privind votul din Parlament pentru moţiunea de cenzură PNL-UDMR
15.05.2009
⋅ 0 comentarii
În ultimele zile au fost date publicităţii diferite strategii ale partidelor politice care ar urma să fie puse în practică în zilele următoare. Astfel, unii politicieni din cele două partide aflate la guvernare (şi nu numai) ar trebui să se certe, pe când alţii ar trebui să fie mereu împăciuitorii. Cert este că nu se poate vorbi de fraterniate între partidele aflate la guvernare, acest lucru fiind demonstrat şi de declaraţiile politicienilor arădeni. Oricare ar fi tema discuţiei, mereu se găseşte ceva de reproşat partenerului. De data aceasta este vorba despre cele 20 de voturi „pentru”, în plus faţă de cele ale opoziţiei, date pentru moţiunea de cenzură depusă de PNL şi UDMR. (L.C.)
Mihăiţă Calimente: „Au votat „pentru” şi de la PSD şi de la PDL”Deputatul PNL Mihăiţă Calimente crede că cei aproape 20 de parlamentari în plus care au votat pentru moţiune au fost convinşi de discursul electrizant al preşedintelui PNL, Crin Antonescu. „Au votat pentru moţiune şi de la PSD şi de la PDL. S-a văzut în timpul discursului preşedintelui Crin Antonescu cum au ascultat ca elevii. Sunt sigur că i-a convins”, a spus Calimente, încrezător în capacitatea preşedintelui PNL de a-şi impresiona adversarii. Despre parlamentarii arădeni, deputatul PNL spune că nu ştie cum au votat, deoarece votul „a fost totuşi secret”.
Constantin Igaş: „În afară de Calimente şi Farago, ceilalţi cred că sunt oameni cu capul pe umeri”Liderul grupului PDL din Senat, Constantin Igaş, pune voturile în plus pe seama trădării „grupului Vanghelie din PSD”, dar şi pe seama lipsei de experienţă a unor colegi de-ai săi mai tineri, sau aflaţi la primul lor mandat în Parlament. „S-ar putea să fie o greşeală a noilor parlamentari puşi să voteze o moţiune de cenzură, prima din această legislatură”, admite Igaş, dorind să sublinieze însă că în ceea ce-l priveşte, şi-a făcut datoria de lider de grup prin faptul că a realizat o mapă de prezentare a procedurii unei moţiuni de cenzură. Totuşi, după câteva momente de gândire, senatorul ne-a spus că mai degrabă ar crede că „oamenii lui Vanghelie au votat pentru moţiune, la comanda lui”, datorită ostilităţii manifestate de liderul PSD Bucureşti faţă de partenerii de guvernare. În privinţa arădenilor, Igaş este convins că nimeni nu a trădat. „În afară de Calimente şi Farago, ceilalţi cred că sunt oameni cu capul pe umeri”..
Ciprian Luca: . „Parlamentarii PDL de Arad sunt nişte saci de cartofi”Deputatul social-democrat nu crede în varianta senatorului Igaş, spunând că cei care s-ar fi răzvrătit ar fi fost „nemulţumiţii din PDL”. „Noi am votat pentru, mulţi dintre noi am făcut-o şi la vedere, lucru ce se poate observa pe casetă. Cei de la PDL au mai făcut aşa, când au votat împotriva puterii şi apoi tot ei au fost cei care au acuzat”, a declarat deputatul, spunând că liderii şi viceliderii de grup ai PSD-ului au fost urmărit îndeaproape votul, „pentru ca să fie totul fair-play”. În privinţa colegilor săi din PDL Arad, Ciprian Luca nu are o părere prea bună , dar nu crede că unul din ei ar fi votat cu liberalii. „Parlamentarii PDL de Arad sunt nişte saci de cartofi. Niciunul nu ar avea prea multe de povestit, poate în afara senatorului Igaş” a spus Luca. Avram Crăciun: „Unii au votat la mişto”Un alt parlamentar cu experienţă este senatorul social-democrat Avram Crăciun, care explică votul de miercuri prin prisma nesimţirii unor colegi de-ai lui, care ar fi „ votat la mişto”. Sigur că senatorul nu are probe, nu poate să incrimineze pe nimeni, însă consideră că aceasta ar putea fi o explicaţie. În altă ordine de idei, Avram Crăciun spune că modalitatea de vot cu bile poate să îi inducă în eroare pe cei mai lipsiţi de experienţă. „Cum mergi să votezi, urna albă este în dreapta iar cea neagră în stânga. Mulţi din noi am primit bilele invers, adică în mâna stângă pe cea albă şi în mâna dreaptă pe cea neagră. Cine nu a fost atent, le-ar fi putut încurca dar mai mult sunt speculaţii” a explicat Avram Crăciun.
Sursa:
Observator.info