Stire

E oficial: UTA s-a ales cu bani

12.07.2009 ⋅ 0 comentarii

CLM, CJA şi UVVG au semnat ieri actele prin care Bătrâna Doamnă va beneficia de o importantă şi vitală sponsorizare Consiliul Judeţean Arad şi Consiliul Local Arad au parafat ieri actele prin care FCM UTA va fi ajutată cu suma de 500 000 de euro, bani care provin de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, „sumă care nu e din taxele şcolare”, a precizat rectorul Aurel Ardelean. Dacă în şedinţa Consiliului judeţean nu au existat scurt-circuite, proiectul de colaborare cu UVVG trecând ca „prin brânză”, la Consiliul Local au fost discuţii aprinse şi luări de cuvânt ale consilierilor, a rectorului Ardelean şi a decanului Facultăţii de Sport din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu din Arad, conf.univ.dr. Dan Aurel Banciu. După cum se cunoaşte, rectorul Universităţii Aurel Vlaicu, prof.univ.dr. Lizica Mihuţ a reacţionat imediat la protocolului de colaborare dintre CJA, CLM şi UVVG. „Dacă Primăria doreşte să sprijine UTA, să scoată la licitaţie publică deschisă cele trei terenuri şi în felul acesta va susţine UTA nu cu 500.000 de euro, ci cu mult mai mult”, este poziţia oficială a Universităţii Aurel Vlaicu din Arad. Prezent la şedinţa de ieri a Consiliului Local, decanul Facultăţii de Sport din cadrul UAV a spus că „suma este una mică, echivalentă a unui apartament în centrul oraşului”. UTA merită mult mai mult decât 500 000 de euro. UTA trebuie ajutată. Dorim ca UTA să nu rămână o Bătrâna Doamnă pensionară”, a fost intervenţia decanului Dan Aurel Banciu, care nu a fost lăsat să vorbească prea mult de consilierul Tabuia (licenţiat la Ştefan Gheorghiu), cel obişnuit pe vremuri de tristă amintire cu astfel de practici. În cele din urmă, primarul Aradului, Falcă a tras concluziile, cu pieptul scos sub panglica tricoloră, mândru că a reuşit să obţină bani pentru UTA. „Nu avem nimic cu nimeni. Dacă Universitatea Aurel Vlaicu doreşte să intre în colaborare cu noi, nu avem nici o problemă. Am discutat cu doamna rector şi i-am explicat că suntem dispuşi la o colaborare. Să ne prezinte un proiect şi ne vom ajuta reciproc. Dacă domnul decan consideră mică suma oferită de UVVG să vină Aurel Vlaicu cu o sumă mai mare. Când cineva îţi întinde o mână caldă când ai nevoie să treci o punte e de două ori mai bine venită”, a fost intervenţia de final a primarului Gheorghe Falcă, un apropiat al Universităţii de Vest Vasile Goldiş. Altfel, la şedinţa de ieri a CLM au fost prezenţi profesori şi studenţi de la Universitatea Aurel Vlaicu, pentru a susţine demersul rectorului Lizica Mihuţ şi a instituţiei de stat arădene.
Ce are de câştigat „Goldişul” din parteneriat?Nu este nici un secret pentru nimeni că Universitatea de Vest Vasile Goldiş are multe de câştigat în urma parteneriatului şi a celor 500.000 de euro donaţi Bătrânei Doamne. În afara faptului că stadionul UTA va fi împânzit cu banere ale facultăţiilor instituţiei de învăţământ, fotbaliştii vor purta pe tricouri şi sigla Universităţii. Conform protocolului încheiat, CLM se obligă la următoarele: să asigure modernizarea Bazei Sportive Gloria, conform standardelor competiţionale; să asigure amenajarea terenului aparţinând Bazei Sportive „Constructorul” Arad (sediul Facultăţii de sport a UVVG), în termen de zece luni de la data intrării în vigoare a prezentului acord; să asigure, prin încheierea de acte juridice, folosinţa gratuită de către UVVG a Bazei Sportive Gloria, în vederea menţinerii standardelor ARACIS şi a certificatului „Grad de încredere ridicat”; să asigure, prin încheierea de acte juridice, folosinţa gratuită de către UVVG a Bazei Sportive Constructorul, în vederea menţinerii standardelor ARACIS şi a certificatului „Grad de încredere ridicat”. Acestea sunt doar câteva din beneficiile UVVG în urma sumei donate Bătrânei Doamne. Mai pe româneşte, banii publici vor fi cheltuiţi în amenajarea respectivelor baze sportive de care vor beneficia mai apoi studenţii universităţii private arădene. „Protestăm împotriva modului şocant de a găsi o variantă de a nedreptăţi din nou universitatea de stat din Arad şi de a îmbogăţi, cu bună ştiinţă, patrimoniul privat al Universităţii «Vasile Goldiş». Solicităm, din nou, scoaterea la licitaţie publică deschisă a celor trei baze sportive şi ne exprimăm disponibilitatea de a participa la licitaţie”, se mai menţionează în scrisoarea deschisă adresată consilierilor de căte conducerea Universităţii Aurel Vlaicu din Arad, prin rectorul prof. univ. dr. Lizica Mihuţ şi decanul Facultăţii de sport conf. univ. dr. Dan Aurel Banciu.
Moşneag şi Costin vor urmări derularea protocoluluiOvidiu Moşneag, din partea Consiliului Local, şi Ionel Costin, din partea Consiliului Judeţean, vor urmări derularea protocolului încheiat cu UVVG. Moşneag este fost fotbalist al juniorilor Bătrânei Doamne în anii 80, iar Costin un vechi suporter al grupării textiliste. UTA va mai beneficia în viitor şi de o sumă de bani alocată din buget. Din cei 1.680.000 de lei, cuprinşi în buget pentru activitatea sportivă, FCM UTA, în urma unui proiect, poate accesa maxim 30% din această sumă. „Eu nu mă pricep la cifre. Cred că UTA are destui bani acum. Să vedem performanţele”, a concluzionat Gheorghe Falcă, care nu a scăpat ieri ocazia de a puncta realizările din mandatul său în privinţa bazelor sportive. „Vă pot prezenta poze cum arătau ICRTI, Şega, Motorul sau Sânnicolau Mic în trecut şi cum arată acum”, a spus primarul, moment în care cineva din sală era curios dacă primarul prezintă cândva poze şi cu arenele Vagonul, Gloria şi Strungul cum arătau în trecut şi cum arată acum...
Sală de gimnastică pentru AradPrimarul Gheorghe Falcă a recunoscut ieri, în premieră, că la Baza Sportivă Gloria, se va ridica şi o sală de gimnastică. În afara faptului că stadionul va fi destinat exclusiv atletismului, în cadrul bazei se va face şi o sală de gimnastică dotată şi cu încăperi de refacere după efort, bazine şi altele. Interesant este de aflat cine va avea prioritate la această sală de gimnastică, având în vedere că în Arad funcţionează două universităţi care au facultăţi de sport, există un liceu cu program sportiv, un club sportiv municipal şi, nu în ultimul rând, o asociaţie judeţeană de gimnastică.

Sursa: Observator.info

Autor: Daniel Berar ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro