Stire

Străzile sparte, mizeria şi transportul ?n comun, eternele probleme ale Aradului

12.07.2009 ⋅ 0 comentarii

Am continuat periplul prin cartierele Aradului şi am ajuns în zona Polivalentă şi în Micălaca, unde, la fel ca în alte cartiere din Arad, ne putem „mândri” cu gropi, străzi neasfaltate şi mizerie cât încape.
La pas pe străzile Praporgescu, I.C. Brătianu şi Ioan AlexandruPe strada Praporgescu am găsit cam aceleaşi probleme ca şi pe multe alte străzi din oraşul nostru. Drumul este lamentabil, trotuarele sunt neasfaltate şi pline de gropi, gunoiae la tot pasul şi maşini parcate în zone total nepotrivite. Este revoltător faptul că, deşi sunt amplasate coşuri de gunoi la câţiva metri distanţă unul de celălalt, trecătorii preferă să arunce mizeriile pe trotuar, lângă tomberon, fără a le păsa câtuşi de puţin de igiena şi curăţenia oraşului în care locuiesc. E drept şi că unele coşuri, tot prin „bunăvoinţa” unor persoane care, probabil, se plictisesc foarte tare distrug tot ce prind. Aşa se face că, în unele locuri au rămas doar bucăţi din tomberoane... Nici trecătorii nu scapă de neplăceri dacă trec prin zonă, dat fiind faptul că arădenii care locuiesc acolo îşi parchează maşinile pe trotuar, foarte aproape de intrarea în blocuri, trecătorii fiind de multe ori nevoiţi să se înghesuie. Poate o soluţie ar fi să existe agenţi comunitari care să verifice, din când în când, unde sunt parcate maşinile de pe aceste străzile din oraş şi sigur ar găsi câteva zeci “lăsate” în locuri nepermise. Nici pe strada Ioan Alexandru situaţia nu este tocmai lăudabilă. Aici se lucrează de ceva vreme dar lucrările nu sunt semnalizate decât la jumătatea străzii, motiv de nervi pentru şoferii care „se trezesc” pe un drum închis , de unde cu greu mai pot ieşi, având în vedere cât este de îngustă strada cu pricina. Asta ca să nu mai zic nimic de trotuarele care arată execrabil (înţelegem că sunt în curs de reabilitare, dar nu se vede niciun rezultat de foarte mult timp) şi materialele aduse pentru repararea străzii şi uitate acolo de o bună bucată de vreme. 
Probleme cu gropile şi transportul în MicălacaPare greu de crezut, dar încă mai sunt cartiere în Arad unde sunt străzi fără asfalt, unde, de fiecare dată când plouă se formează bălţi gigantice şi noroaie printre care sunt nevoiţi să treacă cei care locuiesc în zonă. Chiar dacă sunt zone din spatele blocurilor, este inacceptabil ca, în anul 2009, să mai existe străzi care să arate ca nişte uliţe. Nu doar cei care circulă pe jos se plâng de condiţiile groaznice ci şi şoferii care trebuie să facă slalomuri printre craterele formate în zonă, distrugându-şi maşinile. E drept că trotuarele sunt cât de cât peticite, dar nu în concordanţă cu aşteptările celor care locuiesc în Micălaca şi speră să aibă parte de străzi circulabile până la sfârşitul anului sau măcar anul viitor. O altă problemă de care se plâng micălăcenii este transportul în comun. De când nu mai circulă tramvaiele spre Centru, trebuie să ia autobuzul din Podgoria. Nu ar fi asta o problemă dacă s-ar sincroniza cât de cât, ceea ce nu se întâmplă niciodată. Deşi este afişat în fiecare staţie un program care ar trebui urmat de vatmani nu se prea ţine cont de el. Sunt zile în care tramvaiele întârzie câte 30-40 de minute, motiv pentru care mulţi preferă să meargă pe jos până în Centru, decât să aştepte. „Mă enervează foarte tare că se tot scumpesc abonamentele la tramvai şi condiţiile oferite sunt groaznice. Unde se duc banii pe care îi plătim pentru transportul în comun? De ce nu se face nimic să fie mai bine? De multe ori prefer să circul pe jos decât să mă înghesui în tramvai sau autobuz ”, a declarat revoltat Gheorghe Bârle.

Sursa: Observator.info

Autor: Corina Huţan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro