Stire
M?ncărurile gustoase trimit semnale speciale creierului care ne ?ndeamnă să nu ne oprim din m?ncat
22.09.2009
⋅ 0 comentarii
Nu vă puteţi opri din consumatul mâncărurilor grase sau dulci? De vină este creierul, spun oamenii de ştiinţă canadieni. Un nou studiu ştiinţific arată că moleculele din celulele anumitor grăsimi ajung până la creier. Acesta îi transmite mai apoi organismului nostru să nu se oprească din mâncat. ''În mod normal corpul nostru este programat să ne spună atunci când am mâncat îndeajuns. Acest lucru nu se întâmplă însă întotdeauna şi în cazul mâncărurilor gustoase'', a precizat Deborah Clegg, de la Universitatea Texas Southwestern. Întreaga ''chimie'' a creierului se poate schimba într-o perioadă foarte scurtă de timp, arată studiul. ''Rezultatele acestui studiu arată că atunci când mâncăm ceva bogat în grăsimi, creierul este lovit de acizii graşi, şi astfel devenim rezistenţi la insulină şi leptină, substanţe chimice care ne spun în mod normal când să ne oprim din mâncat'', a mai spus prof. Deborah Clegg.
Sursa:
Observator.info
Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați
Observator.info