UTA a trecut un prim test important
22.09.2009
⋅ 0 comentarii
Paul Batin, Dodo Digbeu şi Cristian Bălgrădean au fost remarcaţii unui meci în care componenţii echipei au jucat în general bine
UTA a fost ajunsă de Universitatea Cluj-Napoca în clasamentul Ligii a II-a, seria Vest, după etapa 6-a, consumată la finalul săptămânii. Cele două formaţii, care n-au pornit în noul sezon cu obiective de promovare sunt la egalitate perfectă, împărţindu-şi primul loc, după ce au avut parte de un program aproape identic. De fapt, după primele şase runde ale sezonului, partea superioară a ierarhiei reflectă destul de bine forţele seriei. UTA şi Universitatea Cluj-Napoca sunt urmate de Jiul Petroşani, o formaţie care începe să se gândească destul de serios la revenirea în prima ligă, drept dovadă ultimele transferuri – Ionuţ Luţu şi Salif N’Gogo (juniorul Vădrariu a fost cedat celor de la Dinamo, care l-au şi împrumutat Astrei Ploieşti). Apoi, FC Târgu Mureş, FC Argeş şi CS Otopeni ocupă locuri în prima jumătate, în timp ce Mureşul Deva se află, probabil întâmplător, în zona superioară. Meciul cu Mioveni a curs în favoarea UTA-eiUTA a provocat prima înfrângere formaţiei din Mioveni, care venise la Arad cu două victorii şi trei rezultate de egalitate în primele cinci etape. Utiştii au admis că se aşteptau la un meci greu, considerând adversarul superior celor întâlniţi până atunci. Meciul a curs însă în favoarea Bătrânei Doamne, care a ştiut cum să reacţioneze în faţa unui adversar care a practicat un joc deschis încă din primul minut. După 1-0 şi 2-0, argeşenii s-au deschis şi mai mult, însă Bătrâna Doamnă n-a mai punctat, în ciuda ocaziilor. Şanse mari de gol au avut şi oaspeţii, portarul Bălgrădean ieşind în evidenţă în câteva situaţii complicate, pe care le-a rezolvat foarte bine.
Mutări reuşite în primul 11Ionuţ Popa a păstrat sistemul 3-4-1-2 pe care încearcă să-l implementeze, cu toate că păstrează modulul 4-4-2 ca rezervă. Fără Drida şi Nădădan, primul accidentat, al doilea învoit în ziua căsătoriei, directorul tehnic utist i-a ales pe Mihuţ şi Chindriş ca înlocuitori, cu menţiunea că Mihuţ a jucat în banda dreaptă, în zona lui Nădăban, în timp ce Digbeu a fost avansat în spatele vârfurilor, iar Chindriş a evoluat în cuplu cu Apostol, ca închizători. Au fost până la urmă mutări reuşite, în special în zona centrală, acolo unde Digbeu demonstrează că poate să joace la fel de bine şi ca mijlocaş central şi avansat în spatele vârfurilor. Chindriş este în creştere de formă. Fiind junior, are nevoie încă de timp, mai ales că evoluează pe un post extrem de delicat. Sâmbătă, şi-a făcut treaba bine, jucând simplu, fără complicaţii, pe fondul unui travaliu bun. După schimbarea lui George Ţucudean cu Florin Gâlcă din minutul 71, UTA a trecut la sistemul 4-4-2, Digbeu avansând în linia de atac alături de Batin. Mihuţ a fost coborât ca fundaş dreapta clasic, iar Gâlcă a rămas în flancul drept al liniei de mijloc.
Paul Batin, Dodo Digbeu şi Cristian Bălgrădean - remarcaţii ultimului meci Paul Batin, Dodo Digbeu şi Cristian Bălgrădean au fost remarcaţii meciului de sâmbătă, cu precizarea că Apostol şi Chindriş au făcut de asemenea un joc bun, numai că prestaţiile lor ies mai greu în evidenţă, în condiţiile în care principalele lor sarcini sunt de-a recupera cât mai multe mingi, de-a le repune cât mai repede în joc şi de-a închide spaţiile din faţa propriei apărări pe momentul de posesie al adversarilor. Digbeu a pasat decisiv la ambele goluri, iar în repriza a doua a ţinut să joace şi pentru spectatori, scoţându-şi în evidenţă tehnicitatea. Batin a fost extrem de pragmatic. La primul gol şi-a etalat din nou viteza deosebită pe care o posedă, George Ţucudean „furându-i” pentru mai multă siguranţă golul, iar la cel de-al doilea a demonstrat fineţe într-o execuţie destul de dificilă, lobându-l de la 16 metri pe portarul Ilie ieşit în săritură la marginea careului. În fine, Bălgrădean s-a remarcat în mod deosebit la intervenţiile de „unu la unu”, având două acţiuni de acest gen rezolvate excelent, una într-un moment delicat, când UTA conducea cu 1-0.
Vâlcea joacă marţi în Cupa României Pentru că şi-a încheiat conturile în mod nefericit cu actuala ediţie a Cupei României, UTA va avea parte de un program normal în această săptămână, ceea ce poate reprezenta un avantaj în comparaţie cu adversarul de sâmbătă. CSM Râmnicu Vâlcea va evolua marţi, de la ora 16:00, în compania formaţiei Gaz Metan Mediaş într-un meci din şaisprezecimile Cupei României la fotbal. De altfel, după ce aproape întreg lotul Bătrânei Doamne a participat sâmbătă la nunta lui Cornel Nădăban, de marţi s-a intrat în programul normal de pregătire.
Roman este suspendat Fundaşul/mijlocaş Marius Roman nu are drept de joc pentru partida de sâmbătă, ora 15, pe care UTA o va susţine la Râmnicu Vâlcea. Roman a fost avertizat în jocul de la sfârşitul săptămânii cu Dacia Mioveni, adunând al patrulea cartonaş galben.
Sursa:
Observator.info