UTA: Dincolo de probleme, victoria ?n meciul cu Drobeta Turnu Severin răm?ne obiectivul principal
09.10.2009
⋅ 0 comentarii
UTA va reveni sâmbătă, de la ora 18:00, în campionatul Ligii a II-a, seria Vest, într-un meci cu Drobeta Turnu Severin, care se va desfăşura la Arad, pe stadionul „Francisc Neuman”. Pentru Bătrâna Doamnă, confruntarea va fi mai dificilă decât se putea anticipa, problemele de lot oferind destul de puţine soluţii staff-ului tehnic în comparaţie cu alte jocuri. Obiectiv: 3 puncte, indiferent de probleme!UTA n-a pierdut în actuala ediţie a Ligii a II-a şi, dincolo de problemele cu care se confruntă, şi-a propus să nici n-o facă, însă un rezultat de egalitate nu este obiectivul arădenilor pentru meciul de sâmbătă. „Evident, ne dorim cele trei puncte indiferent de problemele de lot pe care le avem. Vom pregăti echipa pentru victorie, nu pentru un rezultat de egalitate. De această dată va fi cu siguranţă mai greu, deoarece ne lipsesc jucători importanţi, motiv pentru care gradul de motivaţie şi de determinare al celor care intră pe teren trebuie să fie foarte ridicat”, a declarat Ionuţ Popa, directorul tehnic al Bătrânei Doamne.
Schimbări în primul 11, schimbare de sistem UTA va fi schimbată atât din punctul de vedere al componenţei primului 11, care nu va fi cel mai bun al momentului, cât şi ca sistem de joc. Ionuţ Popa a admis că absenţele celor doi fundaşi centrali suspendaţi, Pascariu şi Buican, îl vor determina să provoace o schimbare importantă a sistemului de joc. Din 3-4-1-2, UTA va trece la modulul 4-4-2, pe care nu l-a mai folosit în actualul sezon, dar care este cunoscut jucătorilor, deoarece a fost exersat, timp de-o repriză, în toate meciurile săptămânale de pregătire derulate până acum.
Apărare din patru, compusă din: Mihuţ, Manea, Pocuca şi Roman Linia defensivă nu oferă staff-ului tehnic mari posibilităţi. Fără Pascariu şi Buican, ambii suspendaţi, lucrurile sunt clare: Mihuţ, Manea, Pocuca, Roman. Mihuţ şi Roman vor fi mutaţi din linia de mijloc, unde au evoluat până acum în sistemul cu trei fundaşi centrali, în cea defensivă, ei urmând să fie fundaşii laterali ai Bătrânei Doamne. Ambii sunt fundaşi laterali de meserie, obişnuiţi să joace pe dreapta, respectiv pe stânga, motiv pentru care nu ar trebui să se confrunte cu probleme deosebite de adaptare. Pocuca este poate cel mai în formă fundaş utist, fiind cu siguranţă cel mai constant apărător, în timp ce fostul junior Manea va avea o şansă mare de-a câştiga încrederea antrenorilor. Adus de la Gloria Arad, unde a evoluat în sezonul trecut, Manea va debuta ca titular la UTA, după ce-a făcut-o efectiv în meciul din Cupa României, disputat împotriva fostei sale echipe. Lipsit de experienţă, dar prins într-un sistem defensiv compus din jucători cărora nu le vor tremura genunchii împotriva celor de la Drobeta Turnu Severin, Manea va avea ocazia să-şi facă debutul în condiţiile în care nu este 100% pregătit, fiind incomodat în ultimele zile de o durere în zona inghinală. Cu toate acestea, prezenţa sa lângă jucători mult mai experimentaţi gen Mihuţ, Pocuca sau Roman îi poate fi de mare ajutor. În ceea ce priveşte portarul titular, Bălgrădean are prima şansă, dar în condiţiile în care nu se va reface după o contractură musculară, Bujor va fi în primul 11.
Variante pentru mijloc: Drida sau Gâlcă pe dreapta, Apostol, Digbeu sau Drida în centru, Nădăban pe stângaPentru linia de mijloc, Ionuţ Popa şi asistenţii săi au deja mai multe soluţii. Probabil, în condiţiile în care Roman va fi mutat în defensivă, Nădăban va intra în calcule pentru flancul stâng al liniei de mijloc, unde va evolua ca improvizaţie, de nevoie, aşa cum a făcut-o şi acum aproape două săptămâni, la Râmnicu Vâlcea. Prin urmare, cu Mihuţ adus şi el de la mijloc în apărare, Florin Gâlcă va avea probabil o şansă în plus pentru a fi titular, însă şi Drida trebuie luat în calcule, mai ales că în discuţie este postul său de bază, de mijlocaş lateral dreapta. Ca mijlocaş defensiv, ţinând cont de absenţele lui Chindriş şi Mutulescu, unica soluţie este Vali Apostol, lângă el urmând să joace probabil Dodo Digbeu. Totuşi, încă nerefăcut complet la gleznă şi cu restanţe de ordin fizic, Digbeu ar putea fi şi rezervă, situaţie în care Drida ar urma să evolueze ca mijlocaş central.
Batin - Sălăjan în atacÎn atac, lucrurile sunt simplificate de absenţa lui George Ţucudean, aflat în Austria cu lotul under 19. Cum dintre juniorii aflaţi la dispoziţia antrenorilor, Sălăjan pare cea mai potrivită soluţie, în linia de atac se vor afla Paul Batin şi Alexandru Sălăjan, deşi în mod normal cuplul din faţă ar fi trebuit să fie Batin - Pecarov. „Pecarov este într-o formă bună, dar el are un mare ghinion. Plăteşte, fiind rezervă, pentru faptul că suntem obligaţi să folosim un junior. Sunt mulţumit de Pecarov, se antrenează bine”, a spus Ionuţ Popa.
Se vând deja bilete la meci UTA a pus în vânzare biletele pentru meciul cu Drobeta Turnu Severin încă de joi, la stadion, preţurile fiind aceleaşi: 5, 10 şi 15 lei. Confruntarea va începe la ora 18:00 şi va fi arbitrată la centru de clujeanul Mihai Gheorghe Prodan. Asistenţii săi vor fi Florin Hânca (Aiud) şi Nicolae Dobrică (Râmnicu Vâlcea). Arbitrul de rezervă a fost delegat timişoreanul Flavius Alin Roşu, observatorii meciului fiind Ion Hotico (Baia Mare) şi Viorel Boiţ (Timişoara).
Sursa:
Observator.info