Stire

La simularea probei de evaluare a competenţelor digitale, la Arad, au participat mai puţin de jumătate din candidaţii ?nscrişi la ?Bac?

21.01.2010 ⋅ 0 comentarii

Aproximativ 2.000 de elevi din clasele a XII-a, din judeţul Arad, au simulat ieri proba de evaluare a competenţelor digitale din cadrul Examenului Naţional de Bacalaureat. Simularea s-a organizat în 41 de centre din municipiu şi judeţ şi s-a desfăşurat pe două părţi: prima de la ora 13.00, respectiv a doua de la ora 15.30, însă nu în toate şcolile au fost două etape de examinare.
Pentru Examenul de Bacalaureat din 2010 s-au înscris 4.814 candidaţi însă se pare că mai puţin de jumătate dintre aceştia au decis să-şi verifice competenţele acumulate prin intermediul simulării. Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) a furnizat tuturor unităţilor şcolare în care se desfăşoară simularea, pentru fiecare dintre cele două simulări în parte, câteo variantă de subiect, precum şi un set de pachete cu fişiere de lucru care constituie baza pentru aplicarea cerinţelor specifice variantei de subiect. Varianta de subiect a fost compusă din două fişe de lucru: prima conţine sarcinile de lucru propuse spre rezolvare candidaţilor în condiţiile în care conexiunea la Internet este funcţională; a doua fişă cuprinde sarcinile de lucru propuse spre rezolvare candidaţilor după întreruperea conexiunii la Internet.De asemenea, desfăşurarea simulării probei de certificare a competenţelor digitale a presupus două etape. În prima etapă candidatul a avut de rezolvat sarcini de lucru referitoare la domeniul: „Mijloace moderne de comunicare. Reţeaua Internet.” În a doua etapă, candidatul a avut de rezolvat sarcini de lucru din celelalte domenii de competenţă. Participanţii au avut de rezolvat un număr de aproximativ 15-20 de itemi care au vizat competenţe din următoarele domenii: concepte de bază privind sistemele de calcul, utilizarea computerului şi organizarea fişierelor/sisteme de operare, procesoare de texte, procesoare de calcul tabelar, prezentări şi baze de date.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
melthdesign.ro/