Stire
Focar de trichineloză la Şiclău
30.01.2010
⋅ 0 comentarii
Nu mai puţin de zece persoane au fost depistate cu trichineloză după ce au consumat carne de porc infestată. Focarul a pornit în urmă cu aproximativ două săptămâni când o familie din Şiclău a sacrificat un porc în gospodăria proprie. Membrii familiei nu au considerat necesar să efectueze examamenul tricineloscopic a cărnii şi au folosit-o pentru consum. Deşi totalul de consumatori a fost de 19, doar 9 dintre aceştia au fost asimptomatici. Ceilalţi zece au acuzat treptat dureri musculare, erupţii cutanate şi o stare febrilă după câteva zile de la consumarea cărnii preparate şi au fost duşi de urgenţă la spital unde au fost internaţi timp de trei zile, perioadă în care au primit tratamentul medical necesar. În cursul zilei de joi, cei zece pacienţi dintre care trei copii au fost externaţi. În ultimii doi ani, în judeţul Arad, focarele de trichineloză au izbucnit tot în luna ianuarie. Astfel că în perioada similară a anului trecut, în Arad au existat cinci focare, la Sântana unde s-au înregistrat cele mai multe victime, apoi în localităţile Răpsig, Covăsânţ, Milova şi Toc. Reprezentanţii DSP şi DSVA Arad atrag atenţia arădenilor că pericolul trichinelozei persistă. Cetăţenii sunt sfătuiţi să testeze carnea animalelor sacrificate în gospodării pentru evitarea oricărui pericol şi de asemenea să cumpere carne şi produse din carne doar din locuri special amenajate.
Sursa:
Observator.info
Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați
Observator.info