Stire

UTA - Kecskemet 4:2 ?ntr-un meci de verificare

08.02.2010 ⋅ 0 comentarii

UTA a învins cu scorul de 4-2 pe Kecskemet într-un meci de verificare dedicat memoriei lui Marian Sinescu. Jocul s-a desfăşurat sâmbătă după-amiază, pe stadionul "Francisc Neuman", cu o asistenţă redusă, circa 100-150 de spectatori încumetându-se să înfrunte o vreme rea timp de 90 de minute. 

Fără Ionuţ Popa, rămas acasă pentru a-şi continua tratamentele, UTA a început meciul în 4-4-2, cu Bălgrădean - Mihuţ, Manea, Buican, Eze - Drida, Chindriş, Mitu, Nădăban - Ţucudean, Batin, iar pe parcurs au mai intrat Bujor, Ştreangă, Draia, V. Botiş, Purece, Copil, Roman, Benzar, Apostol, Cl. Drăgan şi Pecarov. UTA a deschis scorul prin Batin în min. 7, atacantul executându-l plasat pe portarul Lăzăreanu, de la circa 14 metri, după o pasă a lui Ţucudean. Egalitatea s-a restabilit în min. 19, când Csordas a reluat cu capul de la 7-8 metri o centrare de flancul stâng al UTA-ei. În minutul 25, după un atac prelungit al arădenilor, Mitu combină în viteză cu Chindriş, undeva la 20 de metri, iar juniorul utist marchează cu un şut puternic, la firul ierbii pentru 2-1. În minutul 62, fundaşul central Ştreangă a înscris pentru 3-1, cu o lovitură de cap plasată la colţul lung, după o centrare din corner executată de Purece. În minutul 80, Pecarov a reuşit un gol frumos - foarfecă laterală, după o minge respinsă de formaţia adversă în urma unei lovituri de colţ executate de Copil. Tot după o fază fixă s-a stabilit scorul final - 4-2 - atacantul de culoare Dudu, recent adus de la Debrecen, marcând din marginea suprafeţei de poartă după o nesincronizare a apărării utiste. 

* Ionuţ Popa este în continuare indisponibil, fiind răcit şi în tratament pentru hernia de disc de care suferă.

* UTA a folosit de-a lungul întregului meci sistemul 4-4-2, cu Mihuţ (şi apoi Nădăban) şi Eze (Roman) fundaşi laterali. Manea şi Buican au jucat fundaşi centrali, în repriza a doua intrând Ştreangă în locul lui Buican.

* Nădăban a început meciul ca mijlocaş de bandă stângă, iar Drida pe flancul drept, evoluând pe postul în care şi-a început cariera la UTA. 

* UTA a început cu doi juniori, Chindriş, la închidere şi Ţucudean în atac.

* Marius Mitu a preluat tricoul cu nr. 10 şi-a evoluat ca mijlocaş central stânga, în condiţiile în care s-a jucat 4-4-2. N-a fost un teren care să se preteze calităţilor sale, însă experimentatul mijlocaş s-a evidenţiat printr-o obsesie de-a pasa mereu din prima, folosind destul de rar mingile lungi. Este genul de jucător care poate să aducă un plus semnificativ de viteză jocului - ceea ce poate fi extrem de important.

* Pascariu şi Mutulescu n-au fost utilizaţi, confruntându-se cu probleme medicale.

* Claudiu Drăgan a jucat în repriza secundă, trecând peste accidentarea uşoară suferită în amicalul cu ACU Arad. Iedu' n-a uitat să joace fotbal, meritând o nouă şansă din partea UTA-ei. 

* Deian Pecarov a fost în formă foarte bună, timişoreanul fiind clar o soluţie pentru echipa de bază. 

* Pentru prima dată în amicalele acestui an, Paul Batin a început titular, demonstrând şi sâmbătă că rămâne o armă importantă a UTA-ei. Poate cea mai importantă. 

* Romario Benzar a jucat în locul lui Mitu, în partea a doua. A arătat că deţine calităţi tehnice, dar e departe de-a avea un joc complet ofensiv-defensiv. Poate însă să acumuleze şi ar merita un efort pentru a fi păstrat.

* Vali Apostol şi Marius Roman au evoluat cu multă ambiţie, simţind probabil că pot pierde echipa. Ambii au jucat bine.

* Meciul s-a disputat pe un teren noroios, foarte moale şi nepotrivit, jucătorii fiind extrem de solicitaţi fizic, principala lor preocupare fiind de a-şi menţine echilibrul.

* Gloria Arad l-a cerut pe portarul Bujor, în ideea de-a acumula meciuri oficiale după ce de-a lungul turului a fost rezerva lui Bălgrădean. Nu s-a luat încă o decizie oficială.

* Tot Gloria ar dori să beneficieze de Copil sau Purece pentru retur, în condiţiile în care Mitu şi Drida vor fi principalele opţiuni ca mijlocaşi centrali ofensivi. Nici în această situaţie nu s-a stabilit încă nimic.

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
melthdesign.ro/