Stire

?C?ntăreaţa cheală? şi ?Vrăjitorul din Oz? ? la Arad

18.02.2010 ⋅ 0 comentarii

Teatrul German de Stat Timişoara prezintă marţi, 23 februarie 2010, pe scena Teatrului Municipal “Ioan Slavici” din Arad două spectacole:

 „Vrăjitorul din Oz“, la ora  11

„Cântăreaţa cheală“, la ora 19

Marele Oz are puterea de a îndeplini orice dorinţă, doar el poate să înzestreze cu curaj, înţelepciune şi bunătate. Dorothy porneşte, împreună cu tovarăşii ei de drum, care îi vor deveni în timp prieteni, într-o călătorie lungă spre vrăjitor. Pe drum vor trebui să înveţe cele trei valori: curajul, înţelepciunea şi bunătatea. Pe scenă vor juca, vor cânta şi vor dansa: Radu Vulpe, Dana Borteanu, Tatiana Sessler, Olga Török, Daniela Török, Rareş Hontzu, Peter Papakostidis, Horia Săvescu, împreună cu studenţii de la Secţia de Actorie în limba germană Aljoscha Cobeţ, Anne-Marie Waldeck şi Andrea Wolfer.

Textul „Vrăjitorul din Oz”, după L. Frank Baum, a fost adaptat pentru acest spectacol de Éva Labadi Megyes în colaborare cu Diana Manole, traducerea în limba germană fiind realizată de Lorette Brădiceanu-Persem. Textele cântecelor au fost scrise de Dana Borteanu, iar muzica a fost compusă de Cári Tibor. Coregrafia poartă semnătura Lianei Iancu, decorul şi costumele au fost concepute de Eugen Varga. Spectacolul a fost realizat în regia Évei Labadi Megyes.

„Cântăreaţa cheală" , prima piesă a lui Ionesco, a fost jucată pentru întâia dată în anul 1950 la Paris. Spectacolul a marcat trecerea teatrului modern de la tradiţia aristotelică la teatrul absurd. Piesa aduce în prim plan imposibilitatea oamenilor de a comunica şi carenţele propriei identităţi. Montarea poartă semnătura regizorală a lui Alexandru Dabija, fiind prima colaborare a acestuia cu un teatru din Timişoara. Spectacolul a fost prezentat în toamna trecută şi în cadrul Festivalului Naţional de Teatru de la Bucureşti.

Interpretează actorii Radu Vulpe, Ioana Iacob, Rareş Hontzu, Isolde Cobeţ, Olga Török şi Boris Gaza. Decorul şi costumele au fost create de George Petre. Spectacolul „Cântăreaţa cheală" se supratitrează în limba română.

melthdesign.ro/