Stire
Deputatul Ciprian Luca şi-a prezentat ?Manifestul pentru sănătatea politicii? unor reprezentanţi ai societăţii civile arădene
28.02.2010
⋅ 0 comentarii
Parlamentarul arădean Ciprian Luca îşi continuă demersul prin care doreşte să obţină adoptarea de către Parlament a unor propuneri legislative vizând modificarea unor aspecte ale procesului electoral. Propunerile susţinute de deputatul PSD au fost preluate de la diferite organizaţii civice arădene, dar şi de la alţi politicieni. Ieri, mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile arădene au luat la cunoştinţă propunerile deputatului, fiind invitaţi chiar să le amendeze. „Întâlnirea se înscrie în ciclul de întâlniri pe care le-am avut cu societatea civilă, pe care l-am reluat după campania electorală. Mi-am prezentat propunerile legislative legate de reformarea sistemului public, acesta fiind şi motivul pentru care le-am dat titlul „Manifest pentru sănătatea politicii”. Am solicitat reprezentanţilor societăţii civile să vină cu amendamente, îmbunătăţiri sau propuneri din alte domenii. După ce voi avea o discuţie finală cu colegii mei parlamentari, le voi depune într-o anumită ordine”, a spus Luca, dezvăluind că are susţinere promisă din partea mai multor colegi parlamentari, în special din PSD, dar şi din PDL sau PNL.
Ce propune deputatul LucaCele mai multe iniţiative legislative, prezentate ieri, sunt preluate de la asociaţia Arad ID, condusă de Dan Artimon. Pe lângă Arad ID, deputatul Ciprian Luca a mai colaborat cu Pro Democraţia, Alternativa Arădeană, dar şi cu democrat-liberalii Dacian Ţolea sau Cosmin Aldea. Astfel, Ciprian Luca a prezentat în faţa reprezentanţilor societăţii civile şase propuneri legislative: legea lobby-ului (Pro Democraţia), liste electorale pentru candidaţi independenţi, vot preferenţial pe liste, vot de blam, alegerea prin vot direct a comandantului poliţiei locale şi a procurorului şef al unităţii teritoriale respective şi posibilitatea revocării acestora, respectiv revocarea („recall” în engleză) pentru aleşi. Ciprian Luca a insistat la începutul şedinţei pentru necesitatea introducerii legii lobby-ului, argumentând cu practica parlamentarilor de a susţine proiectele de dezvoltare ale comunităţilor pe care le reprezintă, la ministerele din Bucureşti. Legea lobby-ului ar putea reglementa această practică, „departajând-o clar de traficul de influenţă, având în vedere că reprezentăm interesele legitime ale oamenilor care ne-au ales”.
Sursa:
Observator.info
Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați
Observator.info