Stire

Comuna Dorobanţi se m?ndreşte cu noul parc, modern amenajat

25.03.2010 ⋅ 0 comentarii

Dorobanţi - o comună relativ mică, formată dintr-un singur sat, a cunoscut în ultimul timp o dezvoltare accentuată, consiliul local fiind foarte receptiv la propunerile şi necesităţile cetăţenilor. Situată la 25 de kilometri distanţă de municipiu, comuna număra la ultimul recensământ aproximativ 1.700 de locuitori, în marea majoritate maghiari. Edilul comunei, Vicenţiu Almasi a demarat şi a finalizat de-a lungul anilor de mandat o serie de proiecte menite să îmbunătăţească infrastructura locală. De curând s-a încheiat investiţia începută în anul 2008 privind alimentarea cu apă a comunei – „La ora actuală fiecare casă din comuna noastră beneficiază de acest serviciu. Ne bucurăm că am reuşit să finalizăm acest proiect foarte important pentru confortul cetăţenilor, reţeaua de apă numărându-se printre cele mai importante şi necesare utilităţi”, ne explică Vicenţiu Almasi.
Tot confortul pentru micii învăţăcei din DorobanţiAşa cum este şi normal, unitatea de învăţământ din comună se bucură de o atenţie deosebită din partea administraţiei locale. În acest sens, clădirea şcolii care necesita unele reparaţii pentru ca elevii, dar şi dascălii să se bucure de toate condiţiile necesare, a intrat în atenţia primarului Almasi. „Am încheiat reparaţiile necesare la Şcoala Generală din Dorobanţi. Acum cei care învaţă acolo, copiii noştri, se pot bucura de toate condiţiile, asemeni unei şcoli de la oraş”, spune primarul. Drept urmare, în şcoală, s-a introdus reţeaua de apă, s-a introdus sistemul de încălzire centrală, iar grupurile sanitare au fost faianţate şi gresiate. Acum, copiii sunt foarte încântaţi de noua lor şcoală care a primit un aspect modern şi curat, fiind mult mai primitoare. De asemenea, anual, înainte de începerea anului şcolar, în imobil au loc o serie de lucrări de igienizare. 
Spaţii verzi, frumos amenajateLocuitorii din comună se pot relaxa în noul parc amenajat în localitatea lor. Acesta este prevăzut cu spaţii de joacă pentru copii, dar şi cu băncuţe pentru cei care vor să citească ceva în aer liber sau să stea de vorbă cu prietenii. De asemenea, s-au plantat arbori şi arbuşti ornamentali şi s-au amenajat rondouri cu diferite specii de flori. „Acest parc s-a putut realiza prin câştigarea unui proiect de la Ministerul Mediului care privea înfiinţarea de spaţii verzi. Ne-am gândit că ar fi foarte util un asemenea spaţiu în localitatea noastră. Parcul este destinat tuturor celor care vor să-şi petreacă timpul în aer liber, să se plimbe sau să iasă cu copiii la joacă”, spune Almasi. Tot pentru folosul cetăţenilor, primăria intenţionează să ceară fonduri pentru unele lucrări necesare la Căminul Cultural din localitate. Aici se pot desfăşura diferite evenimente atât organizate de cetăţeni cât şi de administraţia locală.  Două miliarde de lei vechi pentru drumuriCalitatea drumurilor şi a străzilor reprezintă o problemă pentru majoritatea localităţilor. Chiar dacă acestea sunt reparate periodic, din cauza condiţiilor meteorologice sau a traficului intens, ele se degradează rapid. Pentru ca acest fapt să nu fie o problemă şi pentru cei din Dorobanţi, anul trecut primăria a câştigat un proiect în valoare de două miliarde de lei vechi, bani destinaţi refacerii drumurilor. „În proiect este prevăzută pietruirea unei porţiuni de 12 kilometri de drum. Astfel cu aceşti bani am pietruit străzi din localitate, accentul punându-se pe cele aflate într-o stare mai avansată de degradare”, explică primarul.
Cartier de locuinţe nouÎn perioada următoare, administraţia locală intenţionează să amenajeze un cartier nou de locuinţe, care se va întinde pe o suprafaţă de 5.7 hectare. Aici se vor aloca locuri pentru 64 de case, terenul fiind suficient şi situat într-o zonă optimă pentru amenajarea de locuinţe.  Bineînţeles că pe viitor primarul mai are o serie de proiecte menita să dezvolte localitatea pe care o are în administrare, însă este conştient că în această perioadă fondurile se obţin mai greu ţinând cont de criza tot mai accentuată din ţara noastră.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
melthdesign.ro/