Stire

Peste 4.700 de elevi din Arad susţin, de astăzi, proba de evaluare a competenţelor digitale din cadrul Bacalaureatului

19.04.2010 ⋅ 0 comentarii

Dupã evaluarea competentelor lingvistice de comunicare oralã în limba si literatura românã, respectiv limba si literatura maternã, de astãzi si pânã joi, 29 aprilie, va avea loc proba D, din cadrul examenului de Bacalaureat - evaluarea competentelor digitale. În judetul Arad, proba este organizatã în cele 41 de unitãti de învãtãmânt liceal desemnate de Comisia Judeteanã de Bacalaureat drept centre de examen pentru evaluarea competentelor lingvistice si digitale. La proba aceasta participã un numãr de 4774 candidati.

Proba D se desfãsoarã în laboratoarele de informaticã din unitãtile de învãtãmânt liceal si presupune douã etape, ce cumuleazã maximum 90 de minute ca timp de lucru: rezolvarea unor sarcini de lucru referitoare la domeniul: „Mijloace moderne de comunicare. Reteaua Internet”. Durata acestei etape este, de regulã, de 15 minute, dar nu poate depãsi 30 minute; rezolvarea unor sarcini de lucru din celelalte domenii de competentã prevãzute în programa de bacalaureat, cãreia i se alocã restul timpului rãmas pânã la cele 90 de minute cât are proba, cumulat. Candidatii au de rezolvat un numãr de aproximativ 16-17 de itemi, ce vizeazã competente din urmãtoarele domenii: „Concepte de bazã privind sistemele de calcul”, „Utilizarea computerului si organizarea fisierelor/sisteme de operare”, „Procesoare de texte”, „Procesoare de calcul tabelar”, „Prezentãri”, „Baze de date” si „Mijloace moderne de comunicare. Reteaua Internet (HTML) ”.
Comisia de bacalaureat de evaluare a competentelor digitale, organizatã la nivelul unitãtii de învãtãmânt liceal, asigurã, înaintea probei de evaluare a competentelor digitale, pregãtirea laboratoarelor de informaticã si a calculatoarelor pentru buna desfãsurare a acesteia. Comisia se va asigura cã toate calculatoarele au softul necesar pentru rezolvarea subiectelor, în conformitate cu programa de bacalaureat pentru proba de evaluare a competentelor digitale, cã existã conectare la internet pentru fiecare calculator etc. Totodatã, la pregãtirea calculatoarelor se va avea în vedere ca, în timpul probei, candidatii sã nu poatã comunica între ei prin calculator si ca toate calculatoarele sã aibã aceeasi informatie pentru toti candidatii. Acestia sunt repartizati în sãli, în ordine alfabeticã, câte unul la calculator, conform planificãrii. La finalul probei, candidatii vor furniza comisiei un folder în care vor memora produsele software obtinute prin rezolvarea subiectelor propuse, precum si un fisier în care vor nota rãspunsuri la eventualele întrebãri continute în subiecte.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
melthdesign.ro/