Stire

C?ţiva consilieri municipali par dispuşi să rediscute amenzile pentru parcare

26.04.2010 ⋅ 0 comentarii

Reacţiile multor arădeni faţă de amenzile exorbitante pe care poliţiştii comunitari le aplică în baza unei hotărâri de Consiliu Local Municipal, ne-au convins să continuăm seria de articole pe această temă. Vă reamintim faptul că la începutul lunii trecute, consilierii municipali au modificat prin votul lor HCLM 51/2005, prin introducerea unei sancţiuni cuprinse între 1000 şi 2000 de lei pentru toate autovehiculele care staţionează sau garează pe spaţiile verzi ori trotuarele aflate în propritatea publică a municipiului.Deşi reacţiile nemulţumiţilor se îndreaptă către poliţiştii comunitari, trebuie să subliniem că cei care au dat undă verde acestor „practici” sunt aleşii locali. I-am contactat pe aceştia pentru a le solicita opinia cu privire la amenzile pe care le-au aprobat. Conform presei locale, cel care a făcut amendamentul care a adăugat hotărârii  cele necesare pentru aplicarea amenzii la toate tipurile de autovehicule, este Ovidiu Moşneag. Paradoxal, tot el se declară dispus să mai mai pună o dată în discuţie această prevedere. Nu este singurul din tabăra partidului majoritar, aşa cum veţi vedea.
Cei care au votat schimbarea hotărârii CLM/2005, pot vota schimbarea schimbării, dacă vor. Şi unii dintre ei par a fi dispuşi să facă acest lucru.
Bruno Biringer, PD-L„Cuantumul amenzii nu este mare. Şi în ţările occidentale sunt amenzi care depăşesc salariul. Aşa se procedează pentru disciplinare. Dacă oamenii nu încalcă legea, mu primesc amendă. Oraşul este al tuturor arădenilor. Trebuie să crească simţul civic. Din păcate, pentru unii sunt necesare măsuri coercitive. Eu când am treabă în centru, parchez pe o stradă laterală şi apoi circul pe jos”. 
Mariana Cismaşiu, PD-L„În general dacă nu sunt amenzi serioase, oamenii nu le iau în considerare. Încercăm să-i facem pe oameni să înţeleagă că regulile sunt reguli, indiferent de abatere.”   Tiberiu Dekany, PNL„Amenda este prea mare. Motivul pentru care s-a stabilit amenda este de a-i dezobişnui pe oameni să parcheze neregulamentar. La solicitarea societăţii civile ar putea însă să se modifice acest cuantum, având în vedere şi faptul că ne aflăm într-o perioadă dificilă. Aş fi de acord ca amenda să rămână la 2.000 de lei, dacă sunt cu adevărat stricăciuni.”  
Ovidiu Moşneag, PD-L„Dacă respectăm legea, nu avem de ce să fim amendaţi. Într-adevăr, amenda este mare şi ar trebui să ne mai aplecăm asupra acestei probleme. Maşinile cu tonaj mare aparţin unei firme, produc bani, pe când autoturismul doar îl ajută pe om să ajungă dintr-un loc în altul. Pe viitor o să mai discutăm despre acest lucru.”  
Dorel Căprar, PSD„Noi ne-am opus amendamentului, dar suntem minoritari. N-am vrut să fie amenzile aşa de mari. Şi eu am un prieten care a parcat undeva între blocuri, lângă o ghenă şi a fost amendat, pentru că ar fi parcat pe spaţiu verde”.   Lucian Şerb, PD-L„Rămâne să mai discutăm în comisii despre amendă. Rolul acesteia este să facă să nu se mai întâmple asemenea abateri. O să mai discutăm, să vedem ce putem face.”  
Claudiu Cristea, PNŢCD„Proiectul a fost amendat în timpul şedinţei la iniţiativa unor consilieri PD-L. Am spus atunci că măsura nu este morală şi nu am fost de acord. O contravenţie trebuie să fie justă, să nu fie o reacţie disproporţionată.  Este un abuz legal, dar imoral. Este o altă dovadă că modul în care se iau decizii şi se votează este heirupistic.”  

Sursa: Observator.info

Autor: Dana Mirea ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
melthdesign.ro/