Stire
Contractul de finanţare pentru reabilitarea Colegiului Naţional ?Moise Nicoară? ar putea fi semnat p?nă ?n 15 august
29.07.2010
⋅ 0 comentarii
Dosarul care conţine proiectul pentru reabilitarea Colegiului Naţional „Moise Nicoară” a ajuns de la Agenţia pentru Dezvoltare Regională, la Ministerul Dezvoltării. Semnarea contractului de finanţare ar putea avea loc până în data de 15 august. Urmează să fie derulate cele două proceduri, de achiziţie a serviciilor de consultanţă şi a celor de execuţie. Este posibil ca licitaţiile să fie finalizate până la sfârşitul acestui an, ceea ce înseamnă că primăria Arad poate să cuprindă cofinanţarea de 2% în bugetul de anul viitor.
49 de milioane de lei costă reabilitarea Colegiului, adică aproximativ 10 milioane de euro. Finanţarea se va face din fonduri ale bugetului general şi fonduri structurale în cadrul POR 2007- 2013.Durata de realizare a investiţiei este de 36 de luni, iar eşalonarea investiţiei se va face în decursul a trei ani. Lucrările nu vor necesita ca orele de curs să se desfăşoare în altă clădire.
Cabinete şi cantină la subsol, observator astronomic în podColegiul Naţional Moise Nicoară este una dintre cele mai reprezentative şcoli din municipiul Arad, cu rezultate foarte bune în domeniu. Clădirea este declarată monument istoric şi a fost construită între anii 1869 – 1873. În vederea reabilitării se propun, printre altele: refacerea învelitorii cu realizarea planeităţii acoperişului, refacerea jgheaburilor şi burlanelor, consolidarea consolelor de susţinere a balcoanelor de la intrare şi dinspre curte ce prezintă pericol de prăbuşire, refacerea trotuarelor din jurul construcţiei, refacerea faţadei principale şi a faţadelor secundare, înlocuirea tâmplăriei exterioare şi interioare, amenajarea şi modernizarea spaţiului de la subsol în spaţii de învăţământ cabinete, respectiv a unei cantine moderne cu spaţii şi bloc alimentar corespunzător; modernizarea sălii de sport şi a vestiarelor; amenajarea unor grupuri sanitare; refacerea zugrăvelilor interioare la sălile de clasă şi a pardoselilor; amenajarea unui spaţiu pentru un observator în podul clădirii; reabilitarea sălii festive; reabilitarea instalaţiei de încălzire; reabilitarea instalaţiei electrice; reabilitarea instalaţiei sanitare; realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi;Modificările propuse nu vor afecta aspectul arhitectural. (D.M.)
Sursa:
Observator.info
Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați
Observator.info