Stire

Adevăruri despre alimentele tradiţionale şi ecologice ? de vorbă cu Alba Florean, despre produsele Alpin

30.07.2010 ⋅ 0 comentarii

Majoritatea dintre noi ne ferim de produsele pline de chimicale şi încercăm să consumăm cât mai multe produse tradiţionale, ecologice, numai că nu întotdeauna ştim să facem diferenţa între ele. Tocmai de aceea, directorul S.C. Lorialba Prest S.R.L, Alba Florean, ne-a arătat care sunt adevărurile despre alimentele tradiţionale produse de firma sa: „Consumatorii trebuie să ştie că îşi pot apăra sănătatea dacă sunt corect informaţi despre valoarea reală a alimentelor pe care le consumă”. Astfel, domnul Florean ne-a explicat că produsele din carne preparate industrial au în primul rând un aspect comercial atractiv care ne determină să le consumăm, fără să luăm în seamă  faptul că în compoziţia lor se introduc numeroşi aditivi alimentari de sinteză, E-uri, grăsimi artificiale, corectori de gust şi miros, arome artificiale, coloranţi, conservanţi, înlocuitori de carne, etc., iar simţurile noastre nu pot detecta aceste substanţe dăunătoare sănătăţii: „Aditivii alimentari sunt substanţe fără valoare nutritivă, care se adaugă în produsul alimentar sau pe suprafaţa acestuia, în scopul conservării caracteristicilor fizico-chimice, pentru evitarea alterării sau pentru a conferi produsului  miros, culoare, aspect şi consistenţă atractive pentru consumatori” a precizat Alba Florean, arătând că în produsele Alpin nu se folosesc aditivi alimentari de sinteză: „Noi producem preparate tradiţionale din carne, folosind tradiţia populară specifică zonei şi ingrediente autentice, ceea ce conferă produselor noastre un gust deosebit şi o valoare gustativă superioară”. Acesta a explicat, totodată, că conservanţii alimentari folosiţi sunt substanţe care se introduc în preparatele din carne pentru prevenirea alterării şi pentru prelungirea duratei de conservare, dar pentru produsele Alpin nu este nevoie de aceştia. Totodată, patronul S.C. Lorialba Prest S.R.L  a spus că azotaţii şi azotiţii se introduc în preparatele din carne în scopul formării şi stabilizării la produsul finit a culorii roşii pentru a imita culoarea naturală a cărnii neprelucrate şi pentru acţiunea antioxidantă, iar polifosfaţii se utilizează în industria cărnii pentru a îmbunătăţi consistenţa preparatelor, pentru a creşte capacitatea de reţinere a apei în carnea supusă prelucrării şi în mod deosebit la carnea congelată, astfel încât apa reţinută în structura produsului nu se mai pierde la fierbere şi la afumare, mărind astfel randamentul comercial al preparatelor din carne. Astfel, adevărurile şi caracteristicile produselor Alpin, preparate de S.C. Lorialba Prest S.R.L, ar fi: - sunt fabricate numai din materii prime şi ingrediente autentice  folosite din timpuri străvechi în tradiţia populară specifică zonei;- nu conţin niciun fel de aditivi alimentari de sinteză, arome artificiale sau înlocuitori de carne;- tehnologiile de fabricaţie respectă caracteristicile tradiţionale;- corespund tuturor criteriilor de calitate şi valoare nutriţională;- consumul specific de carne  pentru 1 kg produs finit este în medie de 1,5 kg carne materie primă, spre deosebire de unele produse industriale la care consumul specific de carne a ajuns la 40%  în special la parizer, cremvurşti şi diferite sortimente de salamuri ieftine;- au o stabilitate bacteriologică corespunzătoare unei perioade adecvate de păstrare;- produsele noastre tradiţionale au un gust şi o savoare gustativă superioară sortimentelor cu aditivi şi conservanţi, însă au o culoare mai închisă, aspect pe care consumatorii neavizaţi îl consideră suspect, cu toate că această culoare este un certficat de garanţie că aceste produse nu conţin niciun fel de aditivi alimentari şi conservanţi; - nu prezintă niciun fel de risc pentru sănătatea consumatorilor.

Sursa: Observator.info

Autor: S.V. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
melthdesign.ro/