Stire

Primarul Gheorghe Feieş anunţă o nouă premieră naţională pentru Sebiş: primul oraş cu lucrări de infrastructură finalizate integral!

25.08.2010 ⋅ 0 comentarii

Oraşul Sebiş este cu mult înaintea altor localităţi din ţară în ceea ce priveşte gradul de urbansim şi de confort pe care îl oferă locuitorilor săi. Lucrările de infrastructură, la utilităţi sau drumuri, sunt pe ultimele sute de metri, fapt ce îl determină pe primarul Gheorghe Feieş să afirme că în 2011, Sebişul se va putea lăuda cu finalizarea lor în proporţie de sută la sută. Infrastructura nu este însă singura prioritate a primarului Feieş, acesta anunţând continuarea investiţiilor în obiectivele de sport şi cultură, dar şi demararea unor investiţii în dezvoltarea spitalului din localitate, trecut în patrimoniul oraşului. Gheorghe Feieş anunţă intenţia de a deschide noi secţii în cadrul spitalului din Sebiş, pentru a veni în ajutorul locuitorilor din întreaga zonă de nord-est a judeţului Arad.   -   Domnule primar, cum se mai descurcă administraţia din Sebiş în această perioadă de criză economică naţională, care datează deja de aproape doi ani?-   În această perioadă de criză econimică, preocuparea primordială a Consiliului Local şi a primarului oraşului Sebiş a fost menţinerea unui echilibru bugetar în sensul de a continua activităţile specifice muncii din primărie în mod normal, iar pe de altă parte a finaliza unele lucrări de investiţii necesare comunităţii. 
 - Sebişul stă foarte bine la capitolul infrastructură: străzi asfaltate, canalizare, apă. Ce vă propuneţi să mai realizaţi în acest domeniu? -  Am reuşit în anul precedent să încheiem lucrările de canalizare, de reţele de apă, de modernizare a uzinei de apă precum şi lucrările de modernizare din şcoli. De asemenea, am reuşit să asfaltăm peste 30 de kilometri de reţele stradale, iar acum sperăm ca într-o perspectivă imediată să finalizăm lucrările de modernizare a străzilor în aşa fel încât în vara anului 2011, Sebişul să se poată lăuda cu asfalt şi modernizarea străzilor în proporţie de sută la sută, aşa cum de altfel stăm şi în ceea ce priveşte celelalte elemente de infrastructură: canalizare şi apă. Este vorba de oraş şi de cele trei sate aparţinătoare, Prunişor, Sălăjeni şi Donceni. Apă curentă există în prezent peste tot, canalizare încă nu. Acum avem în lucru un proiect de extindere a canalizării în satele Prunişor, Sălăjeni şi Donceni, celelalte elemente de infrastructură existând practic. Prunişor este primul sat din România asfaltat în proporţie de sută la sută.  Secţii noi la Spitalul Orăşenesc Sebiş: ginecologie, ORL, oftalmologie şi geriatrie!
- Care vor fi provocările următoare perioade pentru primarul oraşului Sebiş?- Ca şi obiective prezente şi de viitor avem finalizarea lucrărilor la Casa de Cultură şi la Biblioteca oraşului, construcţia fiind acum în roşu. Dorim să realizăm reparaţii capitale la căminele culturale din satele aparţinătoare, precum şi finalizarea modernizării bazei sportive. Ca şi preocupare primordială în următorii ani avem spitalul din Sebiş, trecut la primărie. Consiliul Local şi Primăria Sebiş au demarat deja proiecte pentru atragerea unor fonduri externe, dar oricum în anii ce urmează vom folosi o bună parte din banii de la bugetul local pentru modernizarea spitalului. Dacă tot noi îl conducem, este normal ca tot noi să dictăm înfiinţarea unor noi secţii utile comunităţii oraşului Sebiş dar şi localităţilor şi comunelor limitrofe. Mă gândesc la secţii de obstretică-ginecologie, ORL, oftalmologie, geriatrie, pe lângă cele existente  de pediatrie, interne sau neurologie. Urmează să facem o analiză foarte serioasă cu privire la păstrarea sau nu a secţiei TBC. Vrem ca în viitor, personalul spitalului să aibă satisfacţii profesionale iar în acest sens obiectivul administraţiei este asigurarea condiţiilor, utilităţilor şi dotărilor care ducă spitalul din Sebiş cu adevărat la nivelul parametrilor europeni.
„O localitate fără sport şi cultură este ca o mâncare fără condiment”    - Aţi precizat mai sus că veţi continua investiţiile în obiectivele de cultură şi sport. Cum se poate descurca o administraţie să finanţeze şi astfel de investiţii pe timp de criză?- Mie îmi place să spun că o localitate fără sport şi cultură este ca o mâncare fără condiment. Aceste două componente dau viaţă oraşului şi nouă ne este drag când vedem că terenurile sportive sunt pline de copii şi tineret. Sebişul are cel mai mare număr de locuri în biserici, de diferite confesiuni, dar şi cel mai mare număr de locuri în terase şi localuri. Noi avem în proiectare încă o bază sportivă în oraş, dar am încurajat şi sectorul privat. Deja o societate comercială a dat în folosinţă terenuri de tenis şi mini-fotbal, urmând a se dezvolta acest sistem de baze sportive în domeniul privat. La stadion, în perioada următoare ne dorim să terminăm instalaţia de nocturnă, fundaţia fiind deja turnată, urmând să finalizăm tribunele şi mini-hotelul, acesta fiind deja ridicat în roşu. Stadionul are acum între 800 şi 1000 de locuri, dar după ce vor fi terminate lucrările la tribune ar putea găzdui şi 3000 de persoane. Este omologat fără probleme pentru Liga a II a. De altfel, am şi făcut o scrisoare către Federaţia Română de Fotbal şi aşteptm invitaţia pentru a continua activitatea în Liga a II a.- Lucrurile par a merge în continuare numai spre bine în Sebiş. De conflicte politice nu aveţi parte?- Ne bucurăm să avem un consiliu orăşenesc format din oameni competenţi, de diferite profesii, care împreună cu dorinţa Primăriei oraşului Sebiş este capabil să dezvolte activităţi care să ducă la o bună convieţuire în comunitatea noastră. Am modernizat învăţământul şi vom continua acest proces, vom moderniza instituţiile de sănătate, vom încheia în perioada imediat următoare tot ce înseamnă infrastructură modernă: apă, canalizare, asfalt şi celelalte utilităţi. Vom dezvolta în continuare sportul şi cultura, elemente de bază, care dau cu adevărat viaţă comunităţilor.

Sursa: Observator.info

Autor: (L.C.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
melthdesign.ro/