Universitatea ?Aurel Vlaicu? Arad dedică lucrarea ?Ştiinţă, Economie, Societate? fostului rector Dimitrie Cameniţă
07.10.2010 ⋅ 0 comentarii
Volumul „Ştiinţă, Economie, Societate” este un omagiu adus profesorului Dimitrie Cameniţă de către cei cu care a colaborat în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad. Dimitrie Cameniţă a fost rectorul Universităţii arădene în intervalul 1994-1995, iar Amfiteatrul AI al universităţii îi poartă numele.
Intitulată „Ştiinţă, Economie, Societate”, cartea reuneşte contribuţiile a 21 de autori, cadre didactice şi cercetători din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, de la Academia de Studii Economice din Bucureşti, de la Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj, de la Universitatea de Vest din Timişoara precum şi de la Brock University din Canada. Coordonatorii cărţii sunt doi profesori universitari arădeni, Matei Şimăndan şi Titus Aslău. „L-am cunoscut mai puţin pe dl. Cameniţă însă, atât cât l-am cunoscut, s-a dovedit a fi un om de mare valoare care a renunţat la notorietatea Bucureştiului pentru a veni la Arad. Cu toţii l-am apreciat iar aceasta este prima carte scoasă în memoria unui profesor universitar de la noi”, ne explică Matei Şimăndan, coordonator lucrare. La rândul său, Titus Aslău precizează că „I-am fost student, mi-am dat şi doctoratul sub coordonarea lui. A fost un om cu o personalitate extraordinară şi cred că prin aceasta va rămâne veşnic în memoria noastră.”
Lucrarea debutează cu un capitol dedicat personalităţii profesorului Dimitrie Cameniţă, unde sunt de remarcat evocările doamnei rector Lizica Mihuţ, ale profesorilor Titus Aslău şi Pavel Belean, care i-au fost studenţi şi doctoranzi precum şi ale doamnei Cristina Nicolaescu cu care a colaborat în realizarea unor lucrări de contabilitate. Al doilea capitol este consacrat unor dezvoltări teoretice în domeniul contabilităţii, domeniu în care Dimitrie Cameniţă a avut contribuţii recunoscute de comunitatea ştiinţifică. Cel de-al treilea capitol abordează probleme de management, calitate şi competitivitate, probleme a căror importanţă este unanim recunoscută. Volumul se încheie cu o pledoarie pentru inovaţie şi creativitate, reunind câteva articole şi studii interesante despre un domeniu de mare actualitate pentru învăţământul superior din ţara noastră. Cartea a apărut în condiţii grafice deosebite la Editura Universităţii „Aurel Vlaicu”, editură care s-a remarcat prin calitatea ştiinţifică a producţiilor sale precum şi prin numărul tot mai mare de autori care solicită serviciile pe care le oferă.
Sursa: Observator.info
Autor: Simina Roz ⋅