Local
Universitatea ?Aurel Vlaicu? Arad lansează un nou curs gratuit pentru studenţi, masteranzi sau şomeri
19.10.2010
⋅ 0 comentarii
Universitatea Aurel Vlaicu” din Arad a câştigat un proiect Leonardo da Vinci “Manager European pentru comerţ exterior” care face parte din categoria programelor e-learning. Cursul din cadrul proiectului va fi gratuit şi este destinat studenţilor, masteranzilor, salariaţilor care îşi desfăşoară activitatea în întreprinderile de comerţ exterior, dar şi şomerilor care au o calificare.
Scopul proiectului constă în derularea unui program de training vocaţional şi obţinerea de către cursanţi a unui “Certificat de Manager European pentru comerţ exterior”. Acesta constă în trei programe modulare şi va fi realizat în concordanţă cu Cadrul Naţional şi European al Calificărilor profesionale. Primul modul (nivelul 1) conţine 240 de lecţii, iar modulele doi şi trei (nivelul 2 şi 3) conţin 360 de lecţii. Cursanţii vor participa şi la o serie de activităţi practice desfăşurate în întreprinderile de comerţ exterior. După parcurgerea programului de training vocaţional cursanţii vor fi testaţi în vederea obţinerii “Certificatului de Manager European pentru comerţ exterior”. Cu ajutorul certificatului cursanţii vor putea să pătrundă mai uşor pe piaţa muncii europene în sfera comerţului exterior, fiind acceptat şi de către Comisia Europeană pentru Educaţie.
Programul de training va fi derulat de către partenerul român la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii “Aurel Vlaicu” din Arad cu cadrele proprii ale acesteia. Un alt scop al proiectului constă în introducerea unei noi calificări în Clasificarea Ocupaţiilor din România (COR) şi anume cea de “manager european pentru comerţ exterior”.
Proiectul se desfăşoară în consorţiu şi are cinci participanţi - universităţi şi fundaţii din România, Franţa, Germania, Bulgaria şi Spania.
Până în prezent au fost derulate doua meetinguri. Primul s-a desfăşurat la Bad Zwischenahn, Germania iar al doilea la Ruse, Bulgaria. În cadrul acestor întâlniri au fost discutate următoarele aspecte: modalitatea de organizare şi desfăşurare a programului de training vocaţional în fiecare ţară participantă; discuţii pe marginea programelor analitice la fiecare disciplină predată şi modalitatea de testare; derularea procesului de acreditare;
-bugetul proiectului; discuţii pe marginea certificatului “Manager European pentru comerţ exterior”.
Sursa:
Observator.info
Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați
Observator.info