Local
Dulcele Paradis de pe strada Octavian Goga - prăjituri proaspete după reţete italiene
16.11.2010
⋅ 0 comentarii
Nu e tocmai un gest creştinesc să vorbim la începutul Postului Crăciunului despre un Paradis Dulce, precum cel pe care îl vom descrie în continuare, dar tentaţia a fost prea mare ca să îi rezistăm.
Paradisul Dulce din Arad se află pe strada Octavian Goga (colţ cu str. George Coşbuc), dar are origini italiene, aşa că numele real este Dolce Paradiso... şi este SRL.
Sufletul cofetăriei despre care încercăm să vă povestim cum putem noi mai bine este Remus Borbel, cel care creează forme şi culori dulci şi aromate, dar nici ceilalţi trei asociaţi nu se dau deoparte atunci când vine vorba de a împărtăşi cu noi toţi bucuriile acestui Paradis. Ca să folosim expresii laice, este vorba despre o afacere de familie, două surori şi două cupluri. Loredana Mihaela Borbel, Nicolae Moisa şi Raluca Moisa i s-au alăturat lui Remus, atunci când acesta a hotărât că este pregătit să pună bazele unei cofetării. El a fost cel care a lucrat în acest domeniu în Italia, timp de 9 ani de zile. Pentru Remus a fi cofetar înseamnă în primul rând pasiune şi abia după aceea o meserie.
Dacă derulăm povestea de la începutul ei, trebuie să vă spunem că Remus Borbel a avut ocazia să îşi descopere această pasiune în urma unui accident care i-a afectat coloana vertebrală. A trebuit să se îndrepte către un loc de muncă mai puţin solicitant din punct de vedere fizic. Aşa a ajuns în diferite patiserii din Emilia-Romagna, o regiune din nordul Italiei.
Fiind localitate turistică, cofetăriile înfloreau în Milano Marittima, iar cofetarii nu-şi mai vedeau capul de lucru. Acest ritm l-a „călit” pe Remus, iar acum face faţă cu brio responsabilităţilor pe care le are în propria cofetărie.
Revenind însă la Dolce Paradiso, trebuie să vă dăm mai multe amănunte, precum faptul că toate produsele de aici sunt proaspete, făcute în laboratorul propriu, iar gama de prăjituri cuprinde 30 de sortimente.
Dacă alte cofetării aleg să îşi aducă prăjiturile din alte oraşe sau chiar din alte ţări şi deci să congeleze aluaturile şi să adauge o mulţime de conservanţi în creme, cei patru despre care vă povestim ţin morţiş să ne tenteze cu prăjituri proaspete. Nu numai că sunt proaspete, dar sunt de negăsit altundeva în Arad, cel puţin la preţurile pe care le pretind asociaţii, adică de două-trei ori mai ieftine decât concurenţa.
Mai mult decât atât, Dolce Paradiso le oferă pofticioşilor care nu au voie să consume produse cu zahăr - prăjituri şi torturi pentru diabetici.
Absolut totul este producţie proprie: de la glazura de ciocolată la marţipanul pentru tortul cu marţipan. Poftele celui mai mare mâncător de dulciuri pot fi satisfăcute în Paradisul Dulce, dar nu într-o singură zi, pentru că oricât de mare ar fi apetitul, nu pot fi consumate aşa cum trebuie toate cele 30 de sortimente de bunătăţi dulci, cărora li se adaugă pateurile, brioşele, saleurile de post şi multe altele.
Comenzile pentru evenimente le puteţi face la numărul de telefon 0752621580 şi 0763536104.
Sursa:
Observator.info
Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați
Observator.info