Local

Secțiile de anestezie și terapie intensivă din 41 spitale vor intra ?n reparații. Inclusiv la Arad și in vestul țării!

17.02.2011 ⋅ 0 comentarii

Sectiile de anestezie si terapie intensiva din 41 de spitale administrate de Ministerul Sanatatii si de autoritatile locale vor intra în reparatii, pentru începerea lucrarilor fiind alocati peste 27,8 milioane de lei.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a aprobat, printr-un Ordin de ministru, începerea Programului pentru reabilitarea sectiilor de anestezie si terapie intensiva din mai multe spitale publice aflate atât în reteaua Ministerului Sanatatii, cât si în cea a autoritatilor locale.

Astfel, pentru începerea lucrarilor de reabilitare si reparatii capitale la cele 41 de unitati sanitare cu paturi a fost repartizata suma de 27.875.000 de lei.

"Am declarat ca prioritatile anului acesta pentru investitii sunt în domeniile oncologie si terapie intensiva. Dupa ce am alocat peste 150 de milioane de lei pentru programul de investitii în sectiile si centrele de oncologie din tara, acum suntem în masura sa începem programul de investitii în sectiile de ATI din mai multe spitale", a declarat Cseke Attila, citat într-un comunciat de joi al Ministerului Sanatatii.

Ministerul Sanatatii a solicitat unitatilor sanitare o evaluare a necesarului de lucrari de reparatii în sectiile ATI.

Cele mai multe fonduri au fost repartizate pentru Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj - trei milioane de lei, Institutul Oncologic "Alexandru Trestioreanu", Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara - câte doua milioane de lei, Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Oradea - 1,5 milioane de lei, Spitalul Clinic Universitar de Urgenta Bucuresti, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, Institutul de Fonoaudiologie si Chirurgie Functionala ORL "Dorin Hociota" Bucuresti, Spitalul Judetean de Urgenta Satu-Mare - câte un milion de lei.

În Bucuresti, au mai primit fonduri pentru reparatiile din sectiile ATI Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca - 700.000 de lei, Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, precum si Institutul National de Endocrinologie "C.I. Parhon" - câte 400.000 de lei.
Spitalele care au primit fonduri pentru lucrari de reparatii vor trebui sa raporteze lunar rezultatele obtinute în luna anterioara, prin intermediul directiilor de sanatate publica.

Actiunile care trebuie derulate de catre spitale pentru modernizarea si reabilitarea sectiilor ATI vor fi stabilite de catre unitatile sanitare, a precizat Ministerul Sanatatii.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro