Spitalul Municipal şi Maternitatea din Arad, reorganizate ?n cadrul Spitalului de Urgenţă - proiect
21.02.2011 ⋅ 0 comentarii
Spitalul Clinic Municipal şi Spitalul Clinic de Obstetrică - Ginecologie "Dr. Salvator Vuia" din Arad vor fi desfiinţate şi reorganizate ca structură fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, postat pe site-ul MS.
Personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul celor două unităţi sanitare care se desfiinţează va fi preluat de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.
Personalul tehnic-economic-administrativ şi de întreţinere care îşi desfăşoară activitatea în cadrul spitalelor Clinic Municipal şi Clinic de Obstetrică - Ginecologie "Dr. Salvator Vuia" va fi preluat de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, cu respectarea normativelor de personal sau, după caz, se redistribuie la alte unităţi sanitare.
Patrimoniul celor două spitale, stabilit pe baza bilanţului contabil de închidere la data predării - preluării însoţit de balanţa de verificare sintetică, contul de rezultat patrimonial, situaţia fluxurilor de trezorerie, conturile de execuţie întocmite pe fiecare sursă de finanţare şi celelalte anexe inclusiv cele care se întocmesc la finele anului, potrivit normelor în vigoare, se preiau de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, prin protocol de predare – preluare, încheiat în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii.
În ceea ce priveşte comasările din Arad, autorităţile judeţene şi municipale, conduse de PDL, şi-au exprimat susţinerea pentru acest demers.
Însă primarul oraşului arădean Chişineu-Criş (PSD) s-a declarat revoltat de includerea spitalului local pe lista unităţilor care vor fi transformate în cămine de bătrâni, susţinând că bolnavii din zonă vor ajunge să se trateze în Ungaria, "pe bani grei".
"Sunt revoltat că vom umple ţara de cămine de bătrâni, în care nu vom mai apuca să stăm pentru că vom muri bolnavi, fără tratamente în spitale. Guvernul ne-a obligat să luăm aceste spitale, prin aşa-zisa descentralizare, iar după ce am investit în ele şi le-am adus la condiţii decente ni le ia", a declarat, după decizia MS privind spitalele, primarul oraşului Chişineu-Criş, Gheorghe Burdan.
Primarul oraşului a precizat că, la începutul anului, când a fost informat despre posibila desfiinţare a spitalului, a făcut memorii către toate instituţiile responsabile ale statului, inclusiv către Ministerul Sănătăţii, dar acestea au rămas fără răspuns.
Primarul comunei Gurahonţ, Gheorghe Florea (PNL) a spus şi el că se opune demersului, în timp ce edilul din Sântana, Viorel Enache (PDL), a anunţat că acceptă decizia Ministerului Sănătăţii.
Sursa: Observator.info
Autor: Observator ⋅