Lacul din Pădurice ? un ghimpe ?n coasta administraţiei locale
05.04.2011 ⋅ 0 comentarii
E primăvară şi tot mai mulţi arădeni doresc să se bucure de soare, de iarba verde, de flori, de natură. Unii fac greşeala, nu o putem numi altfel, de a încerca să se recreeze câteva minute în apropierea lacului de la Pădurice.
Probabil că sunteţi plictisiţi de câte ori a fost abordat acest subiect, iar el le aduce frisoane celor din Primărie. Credeţi-ne, nu am reveni asupra lui dacă nu ne-ar fi ruşine, ca şi arădeni, de modul cum se prezintă o zonă centrală, reprezentativă pentru Arad şi în acelaşi timp intens circulată.
Fotografiile au fost făcute ieri după amiază, iar ele surprind şi metodele „moderne“ folosite pentru curăţarea lacului de mizerie şi mătasea broaştei.
Am înţeles că administraţia locală are în vedere investiţii masive în zonă. Până atunci, din respect pentru arădeni, se poate face măcar curăţenie pe lac şi în jurul lui şi se pot repara treptele spre platoul din faţa Casei Sindicatelor. Unde chiar e nevoie de nişte dale ale domnului Videanu!
Colectarea selectivă a deşeurilor
Proiectul „Sistem de management integrat al deșeurilor solide în județul Arad” a beneficiat de fonduri nerambursabile prin intermediul Programului Operațional Sectorial Mediu. Proiectul, printre cele mai importante dezvoltate de administraţia judeţeană se ridică la 122.573.648 de lei, cu o cofinanțare a Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), de 80 la sută din valoare, adică peste 90 de milioane de lei. La aceasta se adaugă 18 la sută de la bugetul de stat şi 2 la sutădin bugetul local. Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 36 luni, în perioada 2010-2013.
Conducerea Consiliului Judeţean Arad susţine că proiectul de gestionare selectivă a deşeurilor se desfăşoară conform aşteptărilor.
Fără îndoială că proiectul este mai mult decât lăudabil, dar ne întrebăm care a fost interesul Consiliului Județean Arad, având în vedere că asigurarea bazei materiale și implementarea colectării selective a deșeurilor era obligația firmelor concesionare a serviciilor publice de salubrizare a localităților. Ne întrebăm încotro se îndreaptă economiile de 122.573.648 lei realizate de firmele private ce prestează activitățile de colectare?
Ce interese o fi avut Consiliul Județean ?
Și totuși 20 %, aproximativ 24.000.000 lei sunt bani publici, adică banii noștri.