Local

Voluntarii proiectului ?Grătar curat 2011? au curăţat Pădurea Ceala

08.08.2011 ⋅ 0 comentarii

Asociaţia MaiMultVerde şi Golden Brau au continut sâmbătă, 6 august 2011, acţiunile de curăţenie din cadrul proiectului „Grătar Curat 2011”, printr-o acţiune de responsabilizare a picnicarilor şi de curăţenie în Pădurea Ceala de lângă Arad. 20 de voluntari MaiMultVerde au transmis participanţilor la picnic mesajul „Un grătar bun este un grătar curat” şi au strâns aproximativ 60 de saci de gunoaie. Proiectul va continua duminică, 14 august, la Iaşi, în Pădurea C. A. Rosetti.

„Grătar curat 2011” este un proiect de conştientizare şi responsabilizare a grataragiilor şi picnicarilor derulat de Asociaţia MaiMultVerde şi Golden Brau. Este cunoscut faptul că în urma activităţilor de grătar şi recreere în natură rămân cantităţi impresionante de gunoi, iar eforturile autorităţilor şi organizaţiilor de mediu nu sunt suficiente pentru a păstra curate aceste zone de petrecere a timpului liber. În 2011, activităţi de informare şi responsabilizare, la care vor participa voluntari MaiMultVerde şi reprezentanţi Golden Brau, vor avea loc la Snagov (Complex Astoria), Iaşi (Pădurea C.A. Rosetti), Galaţi (Pădurea Gârboavele), Brăila (Pădurea Lacul Sărat), Arad (Pădurea Ceala), Dolj (Pădurea Bucovăţ).

    În acţiunea de curăţenie de pe malul Mureşului, din Pădurea Ceala, aflată în Parcul Natural Lunca Mureşului, s-au implicat 20 de voluntari arădeni, care au adunat aproximativ 60 de saci de deşeuri. Ei au împărţit saci de gunoi participanţilor la activităţile de recreere, le-au explicat importanţa păstrării curăţeniei în zonele naturale şi au adunat gunoaiele lăsate de aceştia în urmă, chiar dacă Administraţia Parcului Natural face eforturi de a menţiune zona cât mai curată.
    
    „De ani de zile ecologiştii îi arată cu degetul pe picnicari pentru că lasă în urma lor munţi de gunoaie. Din punct de vedere educativ, valoarea acestei strategii este nulă. Nu vei schimba niciodată pe cineva dacă-l vei face să se simta inferior. Prin proiectul "Grătar curat" vrem să ne împrietenim cu picnicarii şi grataragii şi să le arătam că lucrurile pot fi făcute şi altfel. Spre binele nostru, al tuturor”, a spus Dragoş Bucurenci, preşedintele Asociaţiei MaiMultVerde.  
    
„Proiectul Grătar Curat  este unul din puţinele pentru care rezultate mai bune înseamnă cifre mai mici. Ne dorim ca de la an la an să raportăm o scădere a cantităţii de deşeuri adunate, cât şi o îmbunătățire semnificativă a aspectului şi calităţii zonelor vizate de activităţile de petrecere a timpului liber. Prin programul Grătar Curat, Golden Brau doreşte să împărtăşească experienţa berii consumate responsabil din toate punctele de vedere. Vrem să oferim cel mai potrivit context pentru savurarea unei beri făcute cu grijă: un grătar curat, într-un mediu primitor”, a declarat Ana-Maria Taşu (Mureşan), Corporate Relations Manager, Heineken România.

    Proiectul „Grătar curat 2011” se va încheia la începutul lunii septembrie cu o cursă de plute din PET-uri la care vor participa voluntari din cele şase judeţe participante în proiect. Fiecare echipă, condusă de un coordonator, va construi o plută din PET-urile adunate în cadrul acţiunilor de curăţenie cu care va participa la cursa organizată pe un lac din Bucureşti.
    
Grătar Curat este un proiect aflat la a doua ediţie. În anul 2010, 400 de voluntari ai Asociaţiei MaiMultVerde şi reprezentanţi ai Golden Brau s-au implicat în acţiunile de informare şi responsabilizare a ”grataragiilor” şi au adunat 17 tone de gunoaie din zonele naturale de petrecere a timpului liber. 

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro