Dosarul ?n care arădeanul Doru Iuga şi alte 5 persoane sunt judecaţi pentru proxenetism,restituit procurorilor
25.11.2011 ⋅ 0 comentarii
Dosarul în care fostul producător general al OTV, Doru Iuga, şi alte cinci persoane au fost trimişi în judecată pentru proxenetism sau sex cu minori a fost restituit procurorilor Parchetului Capitalei, a decis, joi, Judecătoria sectorului 2.
Judecătoria sectorului 2 a luat în discuţie, joi, regularitatea actului de sesizare a instanţei.
Avocaţii au invocat excepţia neregularităţii acestuia, invocând lipsa de apărare a unora dintre acuzaţi pe parcursul actelor de procedură efectuate şi faptul că Doru Iuga a fost suspectat şi cercetat pentru relaţii intime cu doi minori, în vreme ce în rechizitoriu se preciza că este vorba despre doar unul.
Instanţa a admis excepţia invocată şi a dispus restituirea la parchet a dosarului.
Procurorii pot contestat decizia la Tribunalul Capitalei.
Directorul OTV Doru Iuga, Klaus Zander, Andrei Staicovici şi alte trei persoane au fost trimişi în judecată, în stare de arest, de procurorii Parchetului Capitalei, care îi acuză de proxenetism sau sex cu minori.
Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti i-au deferit justiţiei, în 24 august, pe Doru Iuga şi cetăţeanul german, Zander Klaus, acuzaţi de act sexual cu un minor, în formă continuată, precum şi pe Andrei Marius Staicovici, Viorel Manolache, Ştefan Romeo Haciadurian şi Adrian Dobre, acuzaţi de proxenetism în formă continuată.
Toţi sunt arestaţi preventiv în acest dosar.
Mijloacele de probă administrate în dosar au conturat modul de operare al proxeneţilor în raport cu tinerii care practicau prostituţia şi cu beneficiarii serviciilor sexuale, aspectele principale fiind "zonele de unde, momentele şi modalităţile în care erau racolaţi/ademeniţi bărbaţii tineri în vederea practicării de relaţii homosexuale", "modul în care bărbaţii tineri erau transportaţi" şi "unde erau transportaţi bărbaţii tineri şi intervalul de timp cât erau ţinuţi".
În legătură cu primul aspect, al zonelor de racolare, anchetatorii arătau că proxeneţii ademeneau - în vederea practicării de relaţii homosexuale - persoane din rândul bărbaţilor tineri fără adăpost sau al celor cu mijloace de existenţă precară, din mai multe zone din Bucureşti, cunoscute ca zone de întâlnire pentru homosexuali (de exemplu zona Lipscani/Brătianu, Piaţa Romană, Piaţa Unirii – restaurant McDonald’s, Gara de Nord).
Proxeneţii contactau telefonic, la cererea clienţilor, bărbaţi tineri, printre care se aflau şi minori, cărora le cereau servicii sexuale pentru clienţi şi le înlesneau întâlnirile cu clienţii. Proxeneţii erau contactaţi telefonic de bărbaţi tineri care îşi ofereau serviciile sexuale şi cărora, de asemenea le înlesneau întâlnirile cu clienţii.
Acelaşi gen de contacte se realizau prin intermediul internetului, fie prin postarea unor anunţuri prin care se oferă servicii de masaj, fie prin diferite site-uri de socializare, mai arată anchetatorii la acest capitol.
Proxeneţii le asigurau bărbaţilor tineri, care se prostituau, transportul în vederea întreţinerii de relaţii sexuale, fie prin intermediul autoturismelor proprii, fie cu autoturisme taxi, achitând contravaloarea cursei efectuate.
Ttinerii care practicau prostituţia erau transportaţi de către proxeneţi la locuinţele clienţilor, unde erau ţinuţi timp de mai multe ore, pe timpul nopţii sau chiar în toate zilele de week-end, timp în care întreţineau relaţii sexuale cu aceştia.
Din probele de la dosar a reieşit că pentru aceste activităţi, proxeneţii primeau de la clienţi sume de bani şi alte foloase materiale. Totodată, bărbaţii tineri care îşi ofereau serviciile sexuale primeau şi ei sume de bani sau alte foloase.
Sursa: Observator.info
Autor: Observator ⋅