Arădeni amendaţi pentru că au o părere - recordul mondial al tupeului ?n relaţia cu cetăţenii!
24.02.2012 ⋅ 0 comentarii
Participanţii la mitingurile de protest de la Arad au început să primească prin poştă amenzi de la Jandarmerie. Motivul îl reprezintă, cică, reclamaţiile cetăţenilor din zonă. În realitate, este vorba despre sancţionarea abuzivă, nesimţită, a libertăţii de exprimare! Arădenii sunt intimidaţi. Cine va mai avea curajul să îşi spună părerea, dacă riscă sancţiuni cât trei salarii medii?!
Povestea cu cetăţenii care au depus reclamaţii împotriva manifestanţilor este de o cutremurătoare ipocrizie. Aceştia sunt, chipurile, arădenii responsabili, tulburaţi de nemulţumirile pulimii (definită de Cristian Tudor Popescu în articolele sale, pulimea este poporul văzut cu dispreţ prin ochii politicienilor). Crearea unei falii între cetăţeni, divizarea lor în arădeni buni – cei mulţumiţi – şi arădeni răi – nemulţumiţii -, este un mecanism tipic de manipulare. Nu cred că există vreo reclamaţie scrisă! Nu am crezut nici în cererile arădenilor care solicitau, chipurile, de la primărie, să poată plăti parcarea între blocuri, sau să li se demoleze garajele, sau să le crească impozitele şi taxele. E o motivaţie cretinoidă, care justifică pueril ceea ce nu poate fi explicat cu argumente pertinente. Cică poporul a vrut aşa, nu autorităţile! Aş râde, dacă nu m-ar revolta cât de proşti ne consideră cei care ne conduc!
Revenind la amenzi, acţiunea în forţă a autorităţilor împotriva manifestanţilor aminteşte de deviaţionismul totalitarist. Pe faţă, primarul Falcă iese împăciuitor între manifestanţi, chipurile să discute civilizat, iar prefectul Bibarţ organizează conferinţă de presă într-o notă umoristică, arătând că şi-a înrămat unul dintre sloganurile manifestanţilor. Pe la spate însă arădenii sunt abuzaţi ordinar, brutal, sunt călcaţi pe ceafă şi pedepsiţi pentru vina de a avea opinii şi personalitate. Nu trăim în oraşul în care să ţi se permită să ai opinii şi personalitate, decât atunci când ele sprijină necondiţionat puterea!
Amendarea manifestanţilor de la Arad care nu au vandalizat magazine, nu s-au comportat violent, nu au fost turbulenţi defel, ci scandează că trăiesc greu şi cer explicaţii, reconfirmă grobianismul, afurisenia de la vârful conducerii instituţiilor de care depindem. Reconfirmă faptul că nu trăim într-un oraş liber şi că democraţia de care se prevalează politicienii în discursurile lor este iluzorie. În realitate suntem captivi într-un sistem arădean ticălos comparabil cu cel comunist, al oprimării, al spaimei, al suspiciunii. Tovarăşii de nădejde din fruntea partidului-stat au declarat război total bunului simţ şi libertăţilor fundamentale ale arădenilor, contabilizaţi ca o masă amorfă de manevră şi nu ca nişte suflete, caractere, individualităţi. Trăim în oraşul unde a fost bătut, iată, recordul mondial al tupeului autorităţilor în relaţia cu cetăţenii. Cui nu îi convine, vorba preşedintelui, nu are decât să emigreze! Deşi opinia mea e alta: eu nu sunt dispus nici să plec, nici să tac! Amendaţi-mă pentru asta!
P.S.:
Iată ştirea brută despre acţiunea în forţă împotriva manifestanţilor. A fost publicată de agenţia de presă Mediafax.
"Zeci de amenzi au fost trimise de Jandarmeria Arad participanţilor la protestele care au avut loc în faţa Primăriei Arad, în ultimele săptămâni, după ce oamenii au fost legitimaţi în timpul manifestaţiilor.
Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, Emilia Fînaţă, a declarat că au fost amendaţi 26 de participanţi la protestele neautorizate, majoritatea amenzilor fiind trimise prin poştă "pentru că cei vizaţi nu au fost găsiţi la domiciliu".
Conform sursei citate, amenzile sunt cuprinse între 100 şi 300 de lei, totalizând suma de 5.200 de lei, iar aproape toate au fost aplicate pentru "tulburarea ordinii şi liniştii publice prin producerea de zgomote şi larmă în mod repetat", în timp ce altele au fost date pentru refuzul de legitimare.
Unii manifestanţi amendaţi au apelat deja la o asociaţie civică din oraş, care a susţinut protestele, pentru a primi asistenţă juridică gratuită în vederea contestării amenzilor în instanţă.
"Când am fost legitimaţi la proteste, jandarmii ne-au dat asigurări că respectă procedurile de identificare şi că nu vom fi sancţionaţi în niciun fel. Probabil că s-au temut să ne spună că primim amenzi ca să nu ripostăm, iar acum ne-au trimis prin poştă procesele-verbale", a spus un bărbat care a fost amendat cu 200 de lei.
Reprezentanţii Jandarmeriei afirmă că amenzile pentru tulburarea liniştii publice au fost date în urma unor sesizări telefonice venite din partea unor instituţii din perimetrul Pieţei Revoluţiei, locul în care au avut loc protestele.
"Au fost sesizări telefonice de la angajaţi care au spus că nu îşi pot desfăşura activitatea din cauza gălăgiei", a afirmat Emilia Fînaţă.
În zona Pieţei Revoluţiei există însă doar instituţii publice, al căror program era încheiat la ora începerii protestelor, care au avut loc după ora 17.00. În perimetrul pieţei mai există o universitate şi sedii de partide.
Protestele au început la Arad în 15 ianuarie, iar în fiecare seară s-au adunat de la câteva zeci de persoane până la aproximativ o mie, acestea cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului. Doar câteva dintre manifestaţii au avut autorizaţie, la cererea unor asociaţii civice."
Sursa: Observator.info
Autor: Andrei Ando ⋅