Familii cu copii, tineri, v?rstnici şi preoţi, la Marşul pentru viaţă dinaintea Bunei Vestiri, la Arad
26.03.2012 ⋅ 0 comentarii
Familii cu copii, tineri, vârstnici şi preoţi de diverse confesiuni au participat, sâmbătă, la Marşul pentru viaţă dinaintea Bunei Vestiri, cerând oprirea avorturilor şi "dreptul la viaţă" pentru cei nenăscuţi.
"Marşul pentru viaţă" a adunat în sâmbăta dinaintea Bunei Vestiri, în faţa Bisericii Kretzelescu din Capitală, ortodocşi, catolici sau protestanţi, toţi având un singur mesaj: "Opriţi uciderea celor nenăscuţi - 22 de ani de măcel, 1990-2012, în care au fost omorâte opt milioane de suflete".
În primele rânduri au stat familiile cu copii, apoi tinerii, dar printre ei au fost şi mulţi vârstnici, toţi scandând "Suntem în viaţă", "Suntem pentru viaţă".
În pauza dintre scandări se auzea vocea gravă a unui bărbat solid, trecut de 50 de ani: "Şi eu era să fiu avortat, dacă mama ar mai fi avut o sută de lei să dea la medic. Dar nu a avut şi am scăpat". Bărbatul continua apoi să scandeze şi mai cu putere: "Suntem în viaţă". Sărăcia, a spus acesta, argumentul cel mai des folosit de femei pentru a nu face copii, i-a salvat viaţa.
Puţin mai în spatele coloanei de manifestanţi, într-un grup de catolici este şi un preot din Italia, dar care vorbeşte foarte bine limba română. Printre aceştia, o femeie de aproape 50 de ani, cu faţa brăzdată de riduri adânci, povesteşte cu tristeţe că a făcut şase avorturi şi înainte, şi după căsătorie.
"Toată viaţa am fost nevoiaşi. Când am rămas însărcinată, înainte de căsătorie, soţul nu a fost de acord cu copilul. Eu, fără minte, am avortat. Şi după ce m-am căsătorit am mai făcut avorturi. Până la urmă am făcut o fată. Bărbatul a plecat să lucreze în afară. De 15 ani am trecut la catolici, deşi am fost botezată ortodox. Am simţit că mă reprezintă. De fapt, nu am nimic împotriva ortodoxiei, m-am făcut catolic să fiu mai bun ortodox", a spus femeia.
O altă femeie, căreia aproape că nu-i poate fi văzută faţa decât rar, când îşi ridică ochii spre cer, merge şi rosteşte continuu o rugăciune. Şi ea a făcut şase avorturi. "Nu mergeam la biserică atunci. Nu este o scuză. Nici nu m-am gândit la crimă atunci. Apoi, când am vrut să fac un copil nu am mai putut. Dumnezeu mi-a luat un copil după ce a trăit o săptămână. Îmi pare rău pentru toate crimele pe care le-am făcut. Mă rog mereu pentru copiii ucişi şi pentru familie", a spus femeia.
"Nicio femeie să nu-şi justifice avortul motivând că nu avea cu ce să-l crească. Fiecare copil se naşte cu o bucăţică de pâine în mână, adică va avea grijă de el Dumnezeu", spune o altă femeie, înaintând grăbită spre primele rânduri.
Organizatorii, tineri de la bisericile creştine sau organizaţii nonguvernamentale au împărţit trecătorilor pliante, unul dintre ele intitulat "Jurnalul unui copil nenăscut". Jurnalul începe cu prima zi de viaţă a copilului, când părinţii lui nici nu ştiu că există. Este descrisă evoluţia, cu gândurile celui care deja prinsese viaţă, cu formarea gurii şi inima care bate de bucurie. Urmează ziua în care medicul îi spune mamei că va avea un copil, iar în săptămâna a 29-a aceasta face avort, curmând viaţa fătului.
"Marşul pentru viaţă" nu a fost ales întâmplător în apropierea sărbătorii Bunei Vestiri. Pentru că Maica lui Dumnezeu s-a bucurat mult la aflarea veştii că va avea prunc, deşi era fecioară. Aşa şi noi. Vestea că o familie va avea un copil trebuie să fie o bucurie, nu un gând necurat. Noi suntem şi împotriva contracepţiei, care reprezintă tot o formă de măcel. În ultimii 50 de ani au fost ucişi 22.178.906 copii prin avort, mai mult decât populaţia de acum a României", spune preşedintele Asociaţiei "Pro-vita" Bucureşti, Bogdan Stanciu, în cuvântul rostit la finalul marşului.
Mai mult ca oricând, în această zi femeile, familiile trebuie să se bucure de viaţa. Oamenii care sunt împotriva avortului se adună de cinci ani în sâmbăta dinaintea sărbătorii Buna Vestire, când Arhanghelul Gavriil i-a vestit fecioarei Maria că va avea un fiu, pe Mântuitorul Hristos, pentru a cinsti viaţa, a continuat Bogdan Stanciu.
La marş a fost lansat şi un Manifest adresat societăţii şi clasei politice. Prin acest document, organizatorii cer adoptarea unei atitudini şi a unei legislaţii favorabile vieţii şi familiei, în condiţiile în care România are cea mai ridicată rată a avortului dintre toate ţările Uniunii Europene şi suferă o degradare accentuată a importanţei familiei în viaţa socială, spun organizatorii acţiunii.
Conform datelor de la ultimul recensământ, în ultimele două decenii România a pierdut, numeric, patru milioane de locuitori, iar populaţia a îmbătrânit vizibil. Aproximativ opt milioane de copii, doar conform statisticilor oficiale, au căzut victime avorturilor începând din 1990 şi până în prezent.
"Marşul pentru viaţă" a avut loc pentru prima dată simultan în aproape 20 de oraşe, printre care Bucureşti, Arad, Craiova, Constanţa, Deva, Fălticeni, Iaşi, Miercurea-Ciuc, Oradea, Piteşti, Reşiţa, Satu Mare, Târgu Mureş, Timişoara, Alba-Iulia şi Sfântu Gheorghe.
Sursa: Observator.info
Autor: Observator ⋅