Se pregătește cea mai mare tocană de porc. Aceasta va fi ?mpărțită la 3000 de persoane
02.07.2012 ⋅ 0 comentarii
La Expo Arad Internațional se va pregăti astăzi cea mai mare tocană aădeană din carne de porc. Tocana va fi pregătită de maestrul Tibi Kiss și apoi împărțită la 3000 de persoane. Pentru prepararea ei se va amenaja o zonă în care se va amplasa o tavă cu suprafaţa de 15 mp, care va fi alimentată cu 18 arzătoare de putere.
De asemenea, va fi şi o bucătărie mobilă pentru pregătirea ingredientelor. Prin pregătirea actestei tocane de dorește certificarea recordului gastro-show de către International Gastro Show Cooking Entertainment (IGS.) împreună cu World Association of Chefs Societies (WACS).
De asemenea, astăzi de va pregăti şi un sandviş de 100 de metri lungime. Acesta din urmă a fost botezat „Sandvişul Etniilor – PROFI” şi se va „naşte” prin eforturile conjugate ale câtorva zeci de bucătari reprezentând 10 etnii care convieţuiesc în Banat, prezentaţi în ordine aleatorie: maghiari, evrei, germani, sârbi, romi, ucraineni, slovaci, bulgari, macedoneni, români.
Ei îşi vor arăta măiestria cu începere de la ora 12 iar când opera lor culinară va fi gata, se vor putea bucura de aprecierile publicului care le va devora lucrarea, până la ora 16.
Amintim că ieri a început Cupa Aradului la Gastronomie, o etapă din cadrul „Campionatul internaţional de gătit în aer liber”, eveniment găzduit de Complexul Expo Arad Internaţional şi organizat de Centrul Cultural Judeţean Arad.
Sursa: Observator.info
Autor: Observator ⋅