Aparatură nouă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad
18.01.2013 ⋅ 0 comentarii
Aparatura constând în monitoare funcții vitale, monitor central, pacemakeri, defibrilator, cărucioare reanimare, injectomate, aparat de ventilație, ecograf sondă pentru ecografie transesofagiană va deservi Compartimentul de Recuperare Cardiologică care funcționează în structura Spitalului Clinic Județean de Urgență.
„Am inaugurat aparatura achiziţionată la sfârşitul anului trecut de Spitalul Judeţean din banii Consiliului Judeţean. Este o aparatură care va deservi compartimentul de cardiologie , aparatură pe care spitalul nu a mai avut-o până în prezent. Suma pe care Consiliul Judeţean a alocat-o a fost de 530.000 de lei. Vom continua achiziţionarea de aparatură pentru Spitalul Judeţean şi în acest an şi totodată va continua şi partea de investiţii, ţinând cont că spitalul nu a fost modernizat prea mulţi ani. De la preluarea în administrare a spitalului, investiţiile efective ale Consiliului Judeţean se ridică la peste patru milioane de euro însă, în prezent avem angajată o lucrare de peste trei milioane de euro şi anume, secţia externă de TBC care se va construi la ieşirea din muncipiu, în cartierul Grădişte. Avem proiecte pregătite şi contracte pe care le vom semna în perioada următoare de încă aproape un milion de euro”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Acest compartiment vine în completarea activității desfășurate de către Secția de Cardiologie a spitalului, dar va avea și o activitate complementară celei desfășurate de către Secția de chirurgie cardio-vasculară din cadrul Spitalului Sf. Gheorghe în colaborare cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și Spitalul din Debrecen. Astfel compartimentul de recuperare va prelua atât pacienții cu afecțiuni cardiologice acute, după stabilizarea în secțiile cu profil acut cât și pacienții care au suferit intervenții chirurgicale pe cord deschis, până la recuperarea lor.
Dotarea cu aparatură medicală a Compartimentului de Recuperare Cardiologică va asigura asistență medicală pacienților care au suferit astfel de intervenții atât celor din aria administrativ-teritorială a Județului Arad , cât și pacienților din alte județe.
„Importanța dotării acestui compartiment decurge atât din incidența mare a bolilor cardiologice și cardio-vasculare la nivelul județului Arad cât și din necesitatea atragerii pacienților din alte județe în vederea creșterii la 5% a ponderii acestora în totalul pacienților spitalului, aceasta fiind o condiție în vederea obținerii clasificării definitive în categoria II a spitalului și, implicit creșterea nivelului finanțării” , a precizat Teodora Olaru, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.
Sursa: Observator.info
Autor: Observator ⋅