SIF Banat-Crişana propune dividende de 22% sau 65% din profit; altă variantă - păstrarea c?ştigului
28.02.2013 ⋅ 0 comentarii
Administratorii SIF Banat Crişana (SIF1) au propus acţionarilor trei variante privind profitul de anul trecut, respectiv păstrarea acestuia pentru surse proprii de finanţare şi alocarea unui procent de 22% sau de 65% din câştigul obţinut, ca dividende.
Astfel, acţionarii vor trebui să aleagă, în AGA din 23 aprilie, repartizarea unui dividend brut de 0,04 lei, de 0,12 lei sau păstrarea întregului profit pentru investiţii.
Profitul net al SIF a avansat cu 60% anul trecut şi a ajuns la 100,5 milioane lei (22,6 milioane euro), datorită creşterii veniturilor din vânzarea de titluri din portofoliu.
Dacă acţionarii vor alege dividendul de 0,04 lei, firma va aloca 21,95 milioane lei, iar dacă dividendul ales va fi cel de 0,12 lei, fondurile distribuite vor urca la 65,86 milioane lei.
Pentru dividendul mic, randamentul va fi de 3% raportat la cel mai recent preţ al acţiunilor pe Bursă, iar pentru dividendul mai mare, randamentul este de 9%.
În anul precedent, societatea a acordat un dividend brut de 0,1 lei/acţiune, în sumă de 54,8 milioane lei.
În aceeaşi AGA, se va alege şi un nou Consiliu de Administraţie (CA), cu un mandat de 4 ani.
SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia au surprins piaţa, în urmă cu două săptămâni, când au anunţat intenţia SIF Banat-Crişana de a cumpăra Muntenia Invest, administratorul activelor SIF Muntenia, aflat în conflict cu Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia ales în luna iulie a anului trecut. Tranzacţia are acordul Grupului Financiar Muntenia, care deţine Muntenia Invest.
Intenţia de preluare a 99,96% din acţiunile Muntenia Invest a fost notificată Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) şi Consiliului Concurenţei.
Acţiunile au fost suspendate de la Bursă, în vederea informării investitorilor cu privire la propunerea de dividend. Titlurile vor reveni la tranzacţionare la ora 11:55. Cel mai recent schimb s-a realizat la 1,335 lei, iar capitalizarea este de 732,7 milioane lei (167,5 milioane euro).
Sursa: Observator.info
Autor: Observator ⋅