Local

Probleme neaşteptate pentru arădenii plecaţi ?n expediţia ?Flames on Bikes?

16.04.2013 ⋅ 0 comentarii

După cum știți sâmbăta trecută, dimineața la ora 10:00, s-a dat startul acestei expediții din curtea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Vasile Goldis" al judetului Arad. Escortați de către colegii de la Poliția rutieră, până la ieșirea din țară, s-a ridicat stindardul pentru cazua ce urmeaza a fi mediatizată de-a lungul traseului strabătut în urmatoarele trei săptămâni de către Rareș BÂRSAN și Domițian GIURGIU.

Drumul a decurs normal până la Zagreb, acolo fiind și punctul de oprire pentru prima zi. Chiar dacă nu a fost o zi însorită vremea nu le-a dat mari bătăi de cap înafara frigului și asta pentru că încă se aflau pe teritoriul lui. Fără peripeții și cu inimile pentru cauza propusă și-au continuat drumul spre Africa străbătând alpii. Dupa frigul din munți, unde au avut de înfruntat zăpada și poleiul, au fost întâmpinați cu căldură de către pompierii din Verona, loc în care au și înnoptat în sediul unor adevarați colegi de breasla. Vigili del Fuoco Verona au dat dovadă de un adevărat spirit de camaraderie. Următoarea zi aveau de străbătut un traseu de  500 de kilometri pănă la Nisa. Din păcate primul oraș de popas francez nu a fost un loc de bun augur pentru motocicliștii arădeni deoarece pe timpul nopții motocicletele au fost buzunărite, iar după inventarul făcut de dimineață, au ieșit pe minus cu câteva haine de stradă. Diveristatea culturală europeană și-a lăsat amprenta pe această expeditie într-un mod negativ, acolo unde se presupune că civilizația și-a găsit locul mai mult decât la noi. Dovada vie că exodul occidentului nu înseamnă doar lucrui bune!

Următoarele două zile i-au găsit tot pe riviera franceză. Barcelona a însemnat a cincea zi de traseu și totodată locul în care casa celor de la International Police Association (IPA) a fost oferită ca adăpost pentru cele două binemeritate zile de repaus. Aici s-au întîlnit cu președintele IPA căruia i-a fost expusă cauza, acesta asigurândui că își va aduce contribuția pentru îndeplinirea acestui scop umanitar. Lucrurile se pare ca nu au fost intâmplătoare, pentru că tot aici s-au întâlnit și cu un coleg polițist din SUA care a promis ca va mediatiza cauza și acolo. Au urmat 650 de kilometri până în Cartagena, după care, Gibraltarul. Aici s-a  consemnat punctul de trecere către Africa.

“Bilanțul unei săptîmâni de traseu însumează aproximativ 3.500 de kilometri străbătuți în Europa” a declarat Ciprian DRĂGAN – coordonatorul proiectului, totodată  el dorind să ne aducă la cunoștință faptul că trecerea în Africa va aduce condiții mai aspre de drum și o cultură cu totul nouă. “Marocul este și locul de întâlnire a contrastelor, locul în care frumusețea peisajului arhaic este știrbit de practicile mai puțin ortodoxe ale localnicilor ce au în etica comportamentală inventarierea buzunarelor” a conchis coordonatorul acestui proiect.
În continuare suntem cu sufletul alături de ei și cu pumnii strânși. Curaj și reușită pe mai departe!

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro