Local

Un an de coelctare selectivă a deşeurilor prin acţiunea "sacul galben"

16.05.2013 ⋅ 0 comentarii

SC Polaris M Holding consemnează un an de la debutul efectiv al acţiunii „Sacul Galben”, o acţiune care a impus constituirea unui departament special pentru deservirea acestei activităţi, aducerea a trei autospeciale de gunoi destinate special colectării selective a deşeurilor şi crearea  de noi locuri de muncă în oraş.

După un an de zile de la debutul acţiunii de colectare selectivă a deşeurilor în municipiu, SC Polaris M Holding poate spune că  „Sacul galben” se dovedeşte a fi un succes pentru toţi cei implicaţi: de la autorităţile locale, la populaţie şi, desigur, la angajaţii operatorul de salubrizare, indicând totodată responsabilitatea pe care arădenii au dovedit-o faţă de mediul în care trăiesc şi faptul că au înţeles pe deplin sintagma „Împreună pentru un oraş curat!”.

    S-au distribuit, în ultimele 12 luni, în mod gratuit, către populaţie, o cantitate de 984.000 de saci galbeni ( 82.000 de bucăţi pe lună), saci care au fost recuperaţi de la populaţie în proporţie de 81%, adică aproximativ 797.040 de saci galbeni. S-au recuperat, din sacul galben distribuit arădenilor, pe categorii, următoarele cantităţi de deşeuri reciclabile: P.E.T. - 457,09 tone, deşeuri de ambalaje hârtie şi carton - 583,79 tone, doze aluminiu - 6,85 tone, P.P. (ambalaje de şampon, lădiţe plastic, navete plastic) - 43,43 tone şi folie - 87,48 tone.

Aşa cum era de aşteptat în cazul demarării unei acţiuni noi, problemele cu implementarea colectării selective a deşeurilor nu au întârziat să apară. Există încă la nivel de municipiu persoane care folosesc sacii galbeni în alte scopuri decât cele pentru care au fost oferiţi gratuit şi strâng în ei crengi, rumeguş, iarbă, textile, moloz etc. SC Polaris M Holding le aminteşte acestora faptul că sacii galbeni umpluţi cu alte deşeuri decât cele reciclabile nu vor mai fi ridicaţi de angajaţii societăţii. O altă problemă apărută este furtul sacilor galbeni din faţa imobilelor de către persoane care valorifică individual deşeurile sau de către oamenii străzii.

În pofida acestor inconveniente, acţiunea sacul galben, demarată în urmă cu un an, a dus la diminuarea cantităţii de deşeuri depozitate la gropile de gunoi, la intrarea în circuit a produselor reciclate, la dispariţia din zonele periferice a peturilor, a ambalajelor de hârtie şi carton şi a altor tipuri de deşeuri care se pot recicla, adică la crearea unui Arad mai curat.

n municipiul Arad, se împart gratuit, în zonele de case, aproximativ 20.500 de saci galbeni pe săptămână, SC Polaris M Holding adunând pe lună aproximativ 150 de tone de deşeuri reciclabile. Societatea noastră a reuşit să includă în program întreagă zonă de case din municipiu iar, pentru arădenii domiciliaţi în cartierele de blocuri, unitatea noastră a amplasat containerele colorate pentru colectarea selectivă a deşeurilor municipale.  

În sacii galbeni, imprimaţi cu desenul produselor ce urmează a fi colectate, cetăţenii Aradului sunt rugaţi să depoziteze deşeurile reciclabile: hârtie, carton, ambalaje de plastic, P.E.T., doze de aluminiu, deşeuri din plastic, tetrapak etc.  Arădenii vor primi, gratuit, de la SC Polaris M Holding, la fiecare colectare, alţi saci galbeni.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro