Local

Arad: Cei 500 de militari care au plecat ?n misiuni ?n Afganistan au revenit ?n ţară

26.06.2013 ⋅ 0 comentarii

Cei aproximativ 500 de militari din Arad care au plecat la sfârşitul anului trecut în Afganistan au revenit în ţară, fără să existe răniţi în rândul acestora, ceremonia de primire urmând să aibă loc în Cetatea Aradului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii Batalionului 191 Infanterie "Colonel Radu Golescu", aflat în Cetatea Aradului, şi care este modulul românesc al Batalionului Mixt Româno-Ungar de Menţinere a Păcii, au anunţat, marţi, că toţi militarii plecaţi în urmă cu o jumătate de an în Teatrul de Operaţii Afganistan au revenit teferi în ţară.

"S-au întors cu toţii teferi, iar pe parcursul misiunilor desfăşurate în Afganistan nu au înregistrat incidente majore", a precizat căpitanul Mihai Moneanu, ofiţer de informare şi relaţii publice al Batalionului 191 Infanterie "Colonel Radu Golescu".

Ceremonia de primire a celor aproximativ 500 de militari arădeni va avea loc joi dimineaţă, în incinta Cetăţii Aradului.

"Timp de şase luni, militarii Grupului Românesc de Comandă Zabul şi ai Batalionului 1 Manevră Golden Lions au participat la misiuni specifice în aria de responsabilitate din Provincia Zabul, menite să asigure climatul de securitate oportun creării condiţiilor necesare pentru preluarea responsabilităţilor în aria de operaţii de către Forţele de Securitate Afgane şi reprezentanţii guvernului afgan", a mai declarat căpitanul Mihai Moneanu.

La festivitate vor participa reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale, ai autorităţilor publice locale şi ai instituţiilor din Sistemul Naţional de Apărare.

În ultimii ani, militarii din Cetatea Aradului au participat la mai multe misiuni în afara graniţelor, însă aceasta din urmă a avut cea mai numeroasă prezenţă.

Misiunea s-a desfăşurat sub comanda NATO, iar scopul principal a fost sprijinirea guvernului Republicii Islamice Afganistan pentru creşterea influenţei, menţinerea şi extinderea autorităţii sale, dar şi pentru dezvoltarea capacităţii instituţiilor guvernamentale, locale şi regionale.

Principalele sarcini pe care le-au avut militarii arădeni au fost: interzicerea libertăţii de mişcare a forţelor insurgente, menţinerea libertăţii de mişcare pe autostrada A1, reducerea infiltrărilor insurgente pe rutele de acces, descoperirea şi distrugerea ascunzătorilor de armament, influenţarea pozitivă a populaţiei civile şi participarea la acţiuni umanitare.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro