?Festivalului părădăicilor? de la Macea a ajuns la cea de-a V-a ediţie
11.07.2013 ⋅ 0 comentarii
În acest weekend la Macea va avea loc „Festivalului părădăicilor”. Ca şi noutate, faţă de precedentele ediţii se remarcă diversificarea activităţilor care vor avea loc la Macea, inclusiv în ceea ce priveşte programul artistic.
Astfel, în plus faţă de alţi ani, va fi organizată o cursă de ciclism va fi un moment poetic, două recitaluri de muzică folk, gimnastică, zumba etc. Săptămâna aceasta la Consiliul Judeţean Arad a avut loc o conferinţă de presă susţinută de Adrian Ţolea, vicepreşedintele CJA, pr. Tudor Budeanu, preşedintele Asociaţiei pentru Conservarea Culturii în Mediul Rural, Sorin Victor Roman, unul dintre iniţiatorii festivalului, şi Nadina Szakacs, reprezentanta Clubului Sportiv Experienţa Multisport.
Adrian Ţolea a reiterat sprijinul pe care Consiliul Judeţean Arad, prin centru Cultural Judeţean Arad, îl oferă festivalului, sprijin care va fi acordat şi pe viitor. „Noi vom continua să sprijinim acest festival, care a crescut de la o ediţie la alta şi care ne dorim să devină unul de tradiţie”, a declarat Ţolea.
Părintele Tudor Budeanu, în calitate de organizator, a explicat importanţa festivalului pentru localnici dar şi includerea unei curse de ciclism în program: „Bicicleta a fost cel mai ieftin şi utilizat mijloc de transport de către ţăranii din Macea. Cu bicicleta transportau roşiile la centrele de colectare şi la piaţă, cu bicicleta mergeau la gară la Curtici, cu bicileta mergeau şi mai merg încă până la câmp. Ne dorim, prin această cursă, în contextul discuţiilor despre o eventuală exploatare a gazelor de şist, să arătăm că Macea este o comunitate vie, ca şi Curtici sau Dorobanţi, de altfel”.
Viceprimarul Ioan Chişeuan a spus că măcenii îşi rezervă din timp standuri ca să-şi expună marfa la „Festivalul părădăicilor. „Dacă la început trebuia să îi rugăm să participe şi-i adunam mai greu, acum ne cer cu o lună de zile mai repede să le rezervăm loc la standuri”, a declarat viceprimarul. În calitate de iniţiator, Sorin Victor Roman a vorbit despre scopul şi importanţa festivalului. „Scopul nostru a fost acela de a-i pune în legătură pe cei care cultivă cu cei care consumă şi, de asemenea, să dăm un imbold dezvoltării economice a comunei Macea”, a declarat Sorin Victor Roman.
Sursa: Observator.info
Autor: adevarul.ro ⋅