Aproximativ 500 de angajaţi ai administraţiilor fiscale au protestat faţă de restructurări
01.08.2013 ⋅ 0 comentarii
Aproximativ 500 de angajaţi ai administraţiilor fiscale din judeţul Arad au protestat, miercuri, timp de o oră, faţă de restructurări, aceştia afirmând că vor fi daţi afară 98 de colegi, însă ghişeele au fost deschise pentru public pe perioada acţiunii.
Protestul a fost spontan, conform liderilor sindicali, şi s-a desfăşurat în toate administraţiile fiscale din judeţul Arad, participând majoritatea angajaţilor, cu excepţia celor care lucrau la ghişee.
Acţiunea a avut loc în timpul programului de lucru, între orele 15.00 şi 16.00, angajaţii adunându-se pe holurile instituţiilor sau în faţa sediilor, fără a scanda.
La sediul din municipiul Arad, aproximativ 200 de angajaţi s-au adunat pe holul principal al instituţiei.
"Oamenii au aflat că 98 de posturi vor fi desfiinţate în judeţul Arad şi au decis să protesteze prin oprirea lucrului. Am reuşit să servim în continuare publicul, ghişeele sunt deschise, dar mâine (joi - n.r.) nu ştiu ce se va întâmpla", a declarat liderul sindical din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad, Ioan Trifa.
Conform acestuia, "în regiunea de vest se prefigurează 200 de disponibilizări, din care jumătate doar în judeţul Arad, iar cealaltă jumătate se împarte în trei judeţe".
Trifa a spus că ar urma să se desfiinţeze administraţiile fiscale din Pecica, Nădlac, Curtici şi Pâncota, iar pe lângă cei disponibilizaţi, 45 de oameni vor fi transferaţi la Timişoara, urmând să facă naveta la serviciu.
La finalul acţiunii, liderii sindicali au înaintat Prefecturii un memoriu în care şi-au prezentat nemulţumirile.
În judeţul Arad lucrează aproximativ 600 de persoane în administraţiile fiscale.
Guvernul a aprobat, în şedinţa din urmă cu o săptămână, cele opt sedii ale direcţiilor financiare regionale, precum şi sediile regionale ale Direcţiei Antifraudă a ANAF, anunţa premierul Victor Ponta, care arăta că sediile regionale ANAF au fost stabilite în funcţie de cel mai mare număr de contribuabili.
Decizia a fost adoptată de Guvern printr-o hotărâre de reorganizare a ANAF.
"Toate cele opt sedii ale direcţiilor finanţelor publice regionale şi antifraudă au fost aprobate. Principiul a fost acela ca administraţia fiscală regională să fie în cel mai mare oraş, care are cel mai mare număr de contribuabili", spunea Ponta.
El arăta că sedii ale administraţiei financiare regionale vor fi înfiinţate la Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti.
Un alt astfel de sediu va fi înfiinţat la Galaţi, completa ulterior Guvernul printr-un comunicat.
"Stabilirea sediilor regionale s-a realizat pe baza deciziei Guvernului. Propunerile au fost în favoarea municipiilor cu pondere economică semnificativă şi în care nivelul realizat al veniturilor bugetare şi numărul de contribuabili sunt ridicate, cu luarea în considerare şi a criteriului geografic", se arăta în comunicat.
Senatorul PDL de Arad Traian Igaş, fost ministru al Administraţiei şi Internelor, afirma că patru administraţii fiscale din judeţ, respectiv cele din Nădlac, Pecica, Curtici şi Pâncota, vor fi desfiinţate, iar o sută de angajaţi urmează să fie disponibilizaţi.
Sursa: Observator.info
Autor: Observator ⋅