Arad: 200 de angajaţi de la Finanţele Publice au primit preavize de concediere
07.08.2013 ⋅ 0 comentarii
Două sute de angajaţi de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Arad au primit preavize de concediere, însă aproximativ 100 dintre aceştia se vor putea reîncadra pe alte posturi după ce vor da concurs, în timp ce Primăria Arad şi Consiliul Judeţean ar mai putea prelua 20 de disponibilizaţi.
Liderul sindicatului din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Arad, Ioan Trifa, a declarat, marţi, că 200 de angajaţi din judeţ au primit preavize de concediere, în urma restructurărilor care au loc în cadrul ANAF şi care presupun şi închiderea a patru administraţii fiscale din judeţ.
"În cursul zilei de luni au sosit preavizele, 200 la număr. Dintre cei vizaţi, 102 se vor putea reîncadra pe alte posturi, după ce vor participa la concursuri de ocupare a acestora, iar 98 vor rămâne pe dinafară. Alţi 35 de angajaţi vor fi transferaţi la Timişoara", a spus Trifa.
Conform sursei citate, se aşteaptă lista cu posturile vacante pentru care se poate susţine concurs, acestea fiind de la mai multe servicii din cadrul Direcţiei, precum Control, Administraţie Venituri, Informatică sau Trezorerie.
Sindicaliştii spun că s-au mai primit oferte de angajare de la Primăria Arad şi Consiliul Judeţean, care ar putea prelua aproximativ 20 de disponibilizaţi din cadrul DGFP Arad.
Liderul sindical a precizat că activitatea în DGFP se desfăşoară normal pentru moment, iar angajaţii au oprit protestele vineri, după discuţiile cu directorul regional, care a confirmat că vor avea loc disponibilizări.
Aproximativ 500 de angajaţi ai administraţiilor fiscale din judeţul Arad au protestat, săptămâna trecută, faţă de restructurările anunţate, iar joi angajaţii din cinci administraţii fiscale din judeţ, între care şi cea din municipiul reşedinţă, au închis ghişeele pentru public, cu excepţia celui de Încasări Trezorerie, reluând astfel protestul faţă de disponibilizări.
În judeţul Arad lucrează aproximativ 600 de persoane în administraţiile fiscale.
Guvernul a avizat, la sfârşitul lunii iunie, înfiinţarea Direcţiei Antifraudă, care va funcţiona inclusiv sub supravegherea Parchetului de cercetare penală, prin preluarea activităţii Autorităţii Naţionale a Vămilor şi Gărzii Financiare.
În primăvara acestui an, premierul anunţa că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Garda Financiară şi Direcţia de Control Vamal vor fi reorganizate într-o Direcţie Antifraudă, care se va ocupa ţintit de combaterea evaziunii fiscale la accize, legume-fructe şi alte produse, nu de "buticul din colţ".
El arăta că doreşte ca noua Direcţie Antifraudă să lucreze ca un "DNA al Fiscului" şi să aibă inclusiv competenţe de cercetare penală, sub îndrumarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT).
Sursa: Observator.info
Autor: Observator ⋅