Stire

Au apărut hoţii de deşeuri reciclabile. Se acţionează cu bicicleta, căruţa, sacul sau căruciorul

29.08.2013 ⋅ 0 comentarii

Reprezentanţii Polaris anunţă că acţiunea de implementare a colectării selective la sursă a deşeurilor reciclabile pe raza municipiului Arad continuă.

„Din păcate, deşi populaţia s-a arătat receptivă la această activitate şi a venit în sprijinul municipalităţii arădene şi a societăţii noastre, problemele au început să apară în ultima perioadă datorită unei noi categorii de hoţi, născuţi parcă odată cu implementarea de către unitatea noastră a colectării selective a deşeurilor. Este vorba de hoţii de deşeuri reciclabile, care distrug, totodată, containerele destinate acestei activităţi, puse la dispoziţie de SC Polaris M Holding în cartierele Aradului. Astfel, în zona platformelor gospodăreşti din cartierele de blocuri, pe lângă deja tradiţionalii căutători în gunoaie, care transformă platforma într-o veritabilă groapă de gunoi neamenajată, s-a «profesionalizat» o altă categorie de recuperatori de deşeuri şi anume hoţii de deşeuri reciclabile. Activitatea ilegală de furt a deşeurilor este însoţită de distrugerea containerelor pentru deşeuri. Bunăoară, în cartierele Alfa şi Confecţii, sunt rare sau chiar inexistente containerele care să nu fi avut de suferit de pe urma acţiunii hoţilor de deşeuri: containerele au fost forţate cu ranga, sistemele de închidere au fost sparte, iar capacele respectivelor containere rupte. De asemenea, hoţii au trecut în ultima perioadă şi la furtul roţilor containerelor, inclusiv a celor de deşeuri menajere, operatorul de salubrizare făcând eforturi pentru menţinerea în funcţiune a logisticii de colectare”, spun reprezentanţii societăţii.

Aceştia mai afirmă că este ingrijorător faptul că, recent, pe lângă furtul de deşeuri reciclabile cu căruciorul, sacul sau bicicleta, se semnalează, aproape în fiecare noapte, prezenţa, în zona containerelor deţinute de SC Polaris M Holding, a unor microbuze sau căruţe.

„Acest fapt demonstrează că s-a creat o adevărată mini-industrie a furturilor de deşeuri reciclabile, pe care societatea noastră are obligaţia contractuală să le colecteze, transporte şi depoziteze în condiţii de maximă siguranţă şi igienă. Din păcate, situaţia prezentată mai sus se regăseşte nu doar în cartierele Alfa şi Confecţii, ci şi în celelalte cartiere şi în special în cartierul Micălaca, unde se acţionează cu căruţa. Situaţia cu care se confruntă societatea noastră şi locuitorii din cartiere este întâlnită şi în zonele de case, cetăţenii semalându-ne numeroase dispariţii ale sacilor galbeni (destinaţi colectării selective a deşeurilor). Furtul sacilor galbeni are loc în ziua stabilită de societatea noastră pentru colectarea acestora, dar cu câteva ore înainte ca maşinile SC Polaris M Holding să intre pe străzi. Acest fenomen duce la scurtcircuitarea activităţii în cadrul sacului galben, angajaţii societăţii noastre dând în schimbul sacilor galbeni plin alţi saci galbeni”, mai declară cei de la Polaris.

SC Polaris M Holding îi roagă pe arădeni să vină în sprijinul unei colectări normale a deşeurilor semnalând societăţii (la adresa de mail comercialarad@polaris.ro sau la numărul de telefon 0357.44.40.06) sau Poliţiei aceste furturi şi distrugeri. SC Polaris M Holding îi roagă pe arădeni să reţină, pe cât posibil, numerele de înmatriculare ale vehiculelor care colectează sacii galbeni, altele decât cele inscripţionate cu sigla SC Polaris M Holding, şi să le comunice operatorului în vederea identificării hoţilor de deşeuri.

„În cazul furturilor şi distrugerilor semnalate de cetăţeni, societatea noastră este hotărâtă să propună Poliţiei organizarea de flagrante pentru a stopa acest fenomen periculos, care pune piedică eforturilor SC Polaris M Holding de a realiza o colecatre selectivă a deşeurilor de tip occidental”, mai afirmă reprezentanţii societăţii. Polaris a demarat colectarea selectivă a deşeurilor în urmă cu mai bine de patru ani prin amplasarea unor containere cu o capacitate de 1.1 metri cubi şi a containerelor de tip clopot (Iglo) de capacitate 2.5 metri cubi, în zonele de blocuri. În urmă cu un an şi trei luni, societatea a dat startul campaniei „Sacul galben”, mai exact a activităţii de implementare a colectării selective a deşeurilor la populaţia din zona de case din municipiul Arad.

Cele două campanii s-au dovedit extrem de eficiente, atingându-şi scopul pentru care au fost iniţiate şi aducând chiar şi un premiu de excelenţă Aradului, în acest an, pentru cea mai mare cantitate de deşeuri colectate selectiv la nivel de ţară.

Sursa: Observator.info

Autor: Arad City ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
melthdesign.ro/