Local

?ncepe distribuirea ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană

04.10.2013 ⋅ 0 comentarii

Consiliul Judeţean Arad vine în întâmpinarea categoriilor de cetăţeni care beneficiază de ajutoare prin intermediul „Planului anual European de furnizare Ajutoare alimentare, provenind din stocurile de intervenţie comunitare destinate persoanelor celor mai Defavorizate din Romania”.
„În acest an ajutoarele au venit începând cu luna septembrie. Din totalul de 1670 de tone s-au primit până în acest moment 1350 de tone. La ora actuală în depozit mai avem aproximativ 450 de tone de produse, restul cantităţii fiind deja redirecţionat administraţiilor locale. Din cele 9 categorii de alimente cuprinse în program au venit 8, conservele de carne fiind preconizate să ajungă la sfârşitul lunii octombrie”, a declarat Cristian Drăgan, administratorul public al judeţului Arad.


Beneficiarii programului sunt familiile şi persoanele singure beneficiare de ajutor social, persoanele cu handicap grav şi accentuat, pensionarii sistemului public de pensii cu venituri sub 400 lei, şomerii, beneficiarii unor legi speciale (veterani, deportaţi, deţinuţi politici, etc.).  Numărul total al persoanelor ce vor primi alimente va ajunge la cifra de 45.000. O persoană beneficiază de ajutor - produse alimentare - o singură dată în cadrul planului şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţine la data distribuirii ajutoarelor, chiar dacă se regăseşte la acea dată în mai multe dintre categoriile de mai sus. Ajutoarele europene vor fi distribuite de către primării, aceste instituţii având în evidenţă persoanele care pot beneficia de acest program social.

Cantitatea de produse ce va fi distribuită la nivelul judeţului Arad

FĂINĂ:                                  →    717,825t- 15 kg/ pers.
MĂLAI:                                 →      391,116t- 8 kg/ pers.
PASTE:                                 →    26,85t- 0,5 kg/ pers.
ULEI                                                   →        242,19t – 5l/ pers.
ROŞII ÎN SUC PROPIU        →          42,96t – 0,8kg/pers.

ZACUSCĂ                              →          22,608t - 0,4kg/pers.  
CONSERVĂ CARNE PORC        →         16,11t – 0,9kg/pers.
MIERE:                                        →      13,447t – 0,25kg/pers.
ZAHĂR:                                →      127,184t – 2kg/pers.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro