Premianții Aradului, recompensați ?n cadrul Galei Excelenței
19.11.2013 ⋅ 0 comentarii
Mai sunt câteva ore până la prima ediție a Galei Excelenței, eveniment organizat de Asociația A.R.A.D. Evenimentul, ce va incepe la ora 18:00, la Teatrul de Stat Ioan Slavici, ii va avea in prim plan pe cei mai valorosi si merituosi elevi ai Aradului, carora le vor fi recunoscute public performante remarcabile la olimpiadele scolare. Alaturi de ei, pe scena teatrului, vor fi prezenti si vor fi premiati profesorii care, prin munca lor, au facut posibile performantele elevilor.
Iata care sunt premiantii Aradului:
Top:
● Cioba Catalin - matematica - olimpic international
Premiul 1:
● Rusan Teodor - limba engleza
● Maier Andra - limba franceza
● Pele Sanda - istorie
Premiul 2:
● Groza Bianca - limba germana materna
Premiul 3:
● Rus Andreea - llimba germana
● Bagi Alexandru - fizica
● Mentiuni:
● Angele Maria - limba si literatura romana
● Branet Anca-Tania - psihopedagogie speciala
● Toma Andrei Florin - limba latina
● Reinholz Iohanna - limba germana materna
● Cozma Alesia - limba franceza
● Bija Alexandru - fizica
● Domjan David - chimie
● Brutiu Bogdan - chimie
● Sarbu Claudiu - biologie
● Tocoian Filip - geografie
● Tarce Paul - geografie
Lor li se adauga Ştefan Şimonca Opriţa - violonist, premiat la festivalul George Enescu, precum si 10 elevi de la Liceul de Arte Sabin Dragoi Arad.
Unul dintre premianţii primei ediţii a Galei Excelenţei este Ştefan Şimonca-Opriţa, un tânăr de doar 13 ani, elev al Liceului de Artă Sabin Drăgoi, pasionat de vioară, dar şi de pian şi violă.
Ştefan a avut mai multe apariţii în concerte ca solist sau ca membru în formaţii camerale. A debutat pe scena Filarmonicii arădene în iunie 2008, la vîrsta de 9 ani, ca solist al Concertului în si minor de Oscar Rieding (partea a III-a). Anii următori a reapărut în concerte interpretând Concertul în la minor de Antonio Vivaldi (partea I), Csardas de Vittorio Monti, Concert în sol major pentru vioară şi orchestră (partea I) de Joseph Haydn sau Concertul pentru vioară şi orchestră în do major (partea I) de Dmitri Kabalewski.
Din 2010, a participat în fiecare an la cursul intesiv de muzică de cameră a prestigioasei şcoli britanice Pro Corda (Leiston Abbey, Anglia). În 2010 a fost invitat să cânte la Cadogan Hall, în Gala anuală Pro Corda, conducând un cvartet de coarde al elevilor, iar în 2012 a participat din nou la aceeaşi manifestare, dar de data aceasta la Royal Northern College of Music din Manchester. De-a lungul anilor a câştigat o serie de premii importante la olimpiadele naţionale de interpretare instrumentală. În 2010 a devenit cel mai tânăr membru al Orchestrei Liceului de Artă Sabin Drăgoi. În septembrie 2013 a susţinut un recital în cadrul Pieţei Festivalului George Enescu (Bucureşti), ediţia XXI, interpretând Nocturna de G. Enescu şi La Follia de A Corelli.
Ştefan Şimonca-Opriţa îl are ca profesor şi susţinător principal pe bunicul său, prof. Artemiu Şimonca-Opriţa, dar s-a pregătit de-a lungul vremii şi cu prof. Ana Hălmăgean (Arad), prof. Mihaela Tomescu (Bucureşti), precum şi maeştrii Ilarion Ionescu-Galaţi, Eduard Schmieder, Jakob Gilman, Rudolf Fatyol, Conrad Chow, Radu Popa, Florin Croitoru, Liviu Ghitea, Adrian Demian ş.a.
Sursa: Observator.info
Autor: Observator ⋅