Local

Cardiolife deschide ?n Arad cea mai modernă secţie de cardiologie intervenţională din Rom?nia!

12.12.2013 ⋅ 0 comentarii

Cel mai important eveniment medical al anului 2013 a avut loc miercuri, 11 decembrie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, în colaborare cu dr. Cristian Dină, dr.Bogdan Mut si dr.Milovan Slovenski, medici Cardiolife, au inaugurat Secţia de Cardiologie Intervenţională, una dintre cele mai ambiţioase realizări din sistemul sanitar arădean. Noua secţie reprezintă un pas important în atingerea unui obiectiv strategic de sănătate publică: reducerea mortalităţii şi morbidităţii cardiovasculare în judeţul Arad.

„Azi inaugurăm al treilea centru Cardiolife şi suntem onoraţi de şansa pe care conducerea Consiliului Judetean Arad şi a Spitalului Judeţean Arad ne-a oferit-o. Şansa de a lucra împreună cu echipa de cardiologi din acest spital şi de a servi pe cât de bine putem populaţia arădeană ce suferă de boli cardiovasculare. E o mare provocare pentru noi şi, credeţi-ne, ne vom strădui să îi facem faţă într-un mod care să conteze pentru viaţa şi sănătatea pacienţilor noştri, iar pe noi să ne onoreze”, a declarat dr. Cristian Dină, medic primar cardiolog.

Prezenţa acestui centru de intervenţii cardiovasculare va permite cardiologilor arădeni abordarea terapeutică în condiţii de maximă eficienţă şi siguranţă a bolilor ce produc peste 60% din decesele şi îmbolnăvirile populaţiei adulte, bolile cardiovasculare. Pentru îndeplinirea acestor obiective, Cardiolife pune la dispoziţia Spitalului Judeţean Arad şi a pacienţilor din judeţul Arad un compartiment excelent dotat şi o echipă recunoscută la nivel naţional.

Angiograful Inova IGS 520 este un aparat de ultimă generaţie, primul din această serie care se instalează în România. Este produs de compania americană General Electric. Oferă o imagine de o calitate exceptională obţinută cu o expunere minimă la radiaţie şi este deosebit de prietenos în utilizare, ceea ce reduce timpii de procedură şi, implicit, riscurile pentru pacient. Oferă protocoale de lucru care maximizează eficienţa procedurilor şi oferă premisele tehnice pentru rezultate optimale ale intervenţiilor.

Potrivit declaraţiilor dr. Cristian Dină, medic primar cardiolog, aparatul va permite:

-tratamentul prompt şi corect al infarctului miocardic acut, conform ultimelor ghiduri de diagnostic şi tratament, fără a mai trimite pacienţii în alte părţi şi a pierde timp preţios (fiecare oră de amânare a tratamentului dublează mortalitatea cardiovasculară);

-tratamentul intervenţional, de maximă eficienţă, al sindroamelor coronariene acute şi al bolii coronariene stabile, forme de manifestare a cardiopatiei ischemice dureroase;

-tratamentul optim al bolii arteriale periferice, reducând numărul de amputaţii

-prevenirea accidentului vascular cerebral de origine carotidiană, cauza majoră de invaliditate şi deces;

-prevenţia morţii subite prin implantul de defibrilatoare interne automate;

-implantul de stimulator cardiac în tratamentul bradiaritmiilor;

-tratamentul hipertensiunii arteriale refractare prin denervare renală.

-tratamentul hepatocarcinomului prin chemoembolizare

Materialele şi dispozitivele utilizate sunt produse de lideri în domeniu din Statele Unite, Japonia, Germania, şi sunt folosite exclusiv în regim de unică folosinţă, crescând şansele de succes procedural şi reducând considerabil riscurile pentru pacienţi.

Echipa medicală este formată din trei cardiologi intervenţionişti renumiţi pe plan naţional, medici primari cardiologi cu competenţă certificată în cardiologie intervenţională, Dr.Cristian Dina, Dr.Bogdan Mut, Dr.Milovan Slovenski. Formarea cardiologilor intervenţionişti s-a realizat în cardul a multiple stagii de pregătire în centre ultraperformante din Franţa, Israel, Olanda, Italia, Germania. Practică această meserie de peste 16 ani şi au o experienţă cumulată de peste 40.000 cazuri. Aceasta este echipa care a adus recunoaşterea Compartimentului de Cardiologie Intervenţională de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara şi care a realizat de-a lungul timpului o serie de premiere naţionale: angiografia şi angioplastia transradială, ecografia intracoronariană, aterectomia rotaţională, terapia cu celule stem la pacienţii cu infarct miocardic acut, stentarea carotidiană cu dispozitiv de neuroprotecţie, stentarea carotidiană transradială.

Tot cu această ocazie, în cadrul secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad s-au inaugurat două saloane moderne, dotate cu aparatură specială, pentru recuperarea postoperatorie a bolnavilor cardiaci. Investiţia, în valoare de 800.000 lei, a fost realizată în intregime din fondurile Consiliului Judeţean Arad. 

„Am pornit la drum cu dorinţa de a schimba în bine tot ce îmi stă în putinţă, de a moderniza actul medical, de a uşura suferinţa oamenilor. Am investit, gândindu-mă la toţi arădenii care au probleme de sănătate şi vin să se trateze în acest spital. La părinţii, bunicii şi copiii care se internează pentru a-şi rezolva problemele medicale, la medicii care sunt nevoiţi să lucreze cu aparatură veche şi neperformantă. Începând de astăzi, pacienţii arădeni vor beneficia, la ei acasă, de cele mai modern metode de tratament în domeniul cardiologiei. Faptul că nu vor mai fi obligaţi să se deplaseze în alte oraşe sau chiar ţări va reduce considerabil disconfortul lor şi al familiilor lor, va reduce costurile directe şi indirecte pentru pacient şi va reduce costurile/pierderile pentru economia judeţului Arad”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro