Arad: Medic de la Spitalul Judeţean, trimis ?n judecată după ce ar fi luat mită de la o pacientă
26.02.2014 ⋅ 0 comentarii
ARAD (MEDIAFAX) - Un medic de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a fost trimis în judecată de către procurori, fiind acuzat că a pretins şi primit mită 1.000 de lei de la soţul unei paciente pentru a-i face acesteia o cezariană, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unui comunicat de presă remis, marţi, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, procurorii au dispus trimiterea în judecată a medicului ginecolog Argintaru Liţa de la secţia de Obstetrică şi Ginecologie a SCJU Arad, cercetat pentru luare de mită.
Potrivit comunicatului, "din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în seara de 29 octombrie 2013, Argintaru Liţa a pretins şi primit de la denunţătorul H.C. suma de 1.000 de lei în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu”.
"Fiind audiată, iniţial inculpata nu a recunoscut comiterea faptei, negând că ar fi pretins sau primit vreo sumă de bani de la martor, însă ulterior a recunoscut că acesta i-a dat bani, însă fără ca ea să pretindă acest lucru şi fără să condiţioneze înfăptuirea actului medical. Ba mai mult, a susţinut că ar fi distrus sau abandonat suma de bani primită. Din probatoriul administrat rezultă însă că inculpata a pretins în mod direct banii atât de la pacienta H.C.R., cât şi de la denunţătorul H.C. (soţul femeii - n.r.), condiţionând îndeplinirea actului medical de plata acelei sume", se arată în comunicat.
La sfârşitul lunii octombrie, medicul fusese reţinut pe 24 de ore în urma unui flagrant şi a unor percheziţii care au avut loc la spital, dar propunerea procurorilor pentru arestare preventivă a fost respinsă de către judecătorii Tribunalului Arad.
Procurorii declarau, la vremea respectivă, că flagrantul a fost organizat după ce soţul unei paciente care avea nevoie de cezariană a sunat la 112 şi a anunţat că medicul pretinde bani pentru intervenţie.
Procurorii afirmau că medicul era de gardă şi "a refuzat să efectueze o operaţie cezariană, cu toate că starea de sănatate a pacientei impunea această intervenţie".
Cezariana a fost făcută abia după ce medicul ar fi primit suma de bani de la soţul pacientei, iar imediat după operaţie au intervenit procurorii.
În timpul percheziţiilor făcute în spital, asupra medicului nu au mai fost găsiţi banii folosiţi pentru organzarea flagrantului, bani ai căror serii erau înregistrate.
Sursa: Observator.info
Autor: Observator ⋅