Local

Investiţie spectaculoasă ?n curtea spitalului judeţean!

10.03.2014 ⋅ 0 comentarii

După ce au fost investite aproape zece milioane de euro în amenajările şi aparatura Spitalului Judeţean, programul de reabilitare totală a principalei unităţi medicale a Aradului continuă cu o altă investiţie importantă. De această dată, va fi şi una mult mai spectaculoasă decât precedentele, pentru că vizează un spaţiu extrem de vizibil al spitalului : curtea!

Această investiţie va însemna, în acelaşi timp, refacerea fluxurilor de acces în spitalul judeţean. Gardul va fi înlocuit, iar ghereta de la intrarea principală va fi schimbată, realizându-se o instalaţie care permite accesul controlat al persoanelor în incinta spitalului. O noutate mare o va reprezenta intrarea şi ieşirea autospecialelor şi a autoturismelor: ele vor intra dinspre Calea Victoriei, dar proiectul prevede o altă ieşire, pe una dintre porţile care astăzi sunt secundare.

“Nu este firesc ca în spital să se intre şi să se iasă după bunul plac. Aici sunt oameni care au nevoie de linişte şi, vedem, de foarte multe ori există diferite grupuri de aparţinători care nu înţeleg lucrul acesta. Lucrăm la noua amenajare, una care se va preta pentru următoarele decenii. La un spital nu lucrezi pentru ziua de astăzi sau cea de mâine, lucrezi pentru următoarele generaţii”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean, în cadrul emisiunii România la Zi, de la West TV.

Preşedintele Ioţcu spune că anul acesta se va avansa cu lucrările la rampa cu trei benzi de descărcare a ambulanţelor care sosesc la UPU şi pentru care se va crea un culoar special, pentru a nu se mai intersecta cu diverse autoturisme, cum se întâmplă acum.

Se propune sistematizarea parcului din incinta prin plantari de arbori, gazon, realizarea unor umbrare/foişoare din lemn precum şi acomodarea unui ochi de apă în zona centrală a parcului. Circulaţia pietonală se va realiza prin intermediul unei reţele care urmează să fie amenajată.
Parcul va fi realizat peisagistic cu flori şi arbuşti. Se vor prevedea plantaţii cu următoarele specii: 13 Carpinus Belutus, 25 Viburnum, 15 Variegata, 3 Salix Caprea, 10 Miscanthus Zebrina, 10 Hemerocalis-Galben, 20 Variegata, 15 Hosta, 10 Hemerocalis –
Roşu, 10 Cortaderia Sellona, 25 ciupresociparis Leylandi, 20 Buddeia, 25 Forsythia, 15 Chaenomelis Japonica, 7 Pisifera Aurea, 10 Juniperus Tamariscifolia.

Vor fi plantaţi, aşadar, aprox. 235 de arbori şi arbuşti, ceea ce va conferi curţii spitalului un caracter de parc.  În incinta parcului se propun 4 foişoare din lemn distribuite de-a lungul aleii centrale.

În zona centrală a parcului este prevăzut un ochi de apă cu suprafaţa de 250 mp, care va fi dotat şi cu instalaţie de recirculare a apei.
De asemenea, tot în curte va exista şi un chioşc de alimentaţie publică, cu o terasă acoperită, cu 16 locuri.

“Eu am mai spus-o, dar repet, pentru că este un lucru în care cred: este foarte important să asfaltăm, să betonăm, să punem pavele şi borduri. Dar investiţia în sănătatea publică este cea mai importantă! Încet-încet Aradul ar putea deveni un furnizor regional de servicii medicale, pentru că am făcut foarte mari investiţii aici şi ne poziţionăm pe nişte nişe unde suntem buni. Am adus aparatură valoroasă, de ultimă generaţie, iar aparatura bună şi condiţiile de lucru vor atrage şi medici buni. Nu este suficient să investim doar în condiţiile hoteliere sau numai în aparate, iar noi am înţeles asta şi investim în ansamblul medical”, a subliniat Nicolae Ioţcu.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro