Local

DSV se pregăteşte de sacrificarea mieilor

09.04.2014 ⋅ 0 comentarii

Direcţia Sanitară Veterinară Arad pregăteşte terenul pentru sărbătorile pascale care se apropie.
În acest sens, medicii veterinari arădeni au emis un set de măsuri şi reguli pe care le va lua pentru a proteja locuitorii judeţului de posibile boli transmise prin carnea de miel. În primă fază, DSV va identifica şi monitoriza toţi producătorii şi comercianţii care taie miei şi prelucrează carnea de miel. Inspectorii sanitar-veterinari vor controla starea de sănătate a animalelor şi vor admite pentru sacrificare doar animalele sănătoase. Apoi, potrivit planurilor celor de la DSV, vor fi verificate condiţiile privind transportul mieilor sau a cărnii, dar şi condiţiile depozitării şi comercializării cărnii.
   În perioada următoare inspectorii vor aproba locuri special amenajate de sacrificare a mieilor pentru perioada 11-19 aprilie, chiar înainte de Paşti. „Abatoarele” temporare vor trebui să îndeplinească o serie de condiţii pentru a fi autorizate. Locurile vor trebui să dispună de spaţii special amenajate pentru cazarea animalelor, dar şi facilităţi de colectare şi stocare a resturilor ce nu sunt comercializate, resturi şi vor trebui incinerate. Totodată, carcasele de miel ce vor fi vândute întregi vor trebui ştampilate cu marca de sănătate în regiunea scapulo humerală şi pe pulpă. Carcasele care vor fi, însă, tranşate în mai multe bucăţi vor trebui ştampilate pe fiecare parte, atât în interior, cât şi în exterior.    „Este interzisă organizarea de locuri speciale pentru sacrificarea mieilor în zonele în care au fost impuse restricţii pe motive de sănătate a animalelor”, au ţinut să precizeze inspectorii DSV.

Sursa: ARQ

Autor: Arq.ro ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro