Local

Carnea de miel, ?n piețele arădene

16.04.2014 ⋅ 0 comentarii

O săptămân ne mai desparte de sărbătorile de Paște, iar românii deja au început să-și pregătească cele necesare pentru masa pascală. Piețele sunt deja pline de carne de miel, ciobanii urmând a sacrifica anul acesta circa 2,5 milioane de capete.
     “Cred că în acest an se vor sacrifica în jur de 2 — 2,5 milioane de miei, mai puțin decât anul trecut, pentru că lumea este tot mai săracă. anul trecut au fost sacrificați în jur de 3 milioane de miei. Cine a cumpărat altă dată un miel, acum cumpără doar jumătate, iar cine lua jumătate, acum ia numai un sfert. Prețul la intern nu diferă față de anul trecut și este între 10 și 12 lei kilogramul în viu și între 20 și 25 de lei kilogramul la carnea în carcasă”, a declarat Ioan Campeanu, președintele Federației Crescătorilor de Ovine din România — Romovis.
     La capitolul prețuri, ciobanii dau asigurări că mieii se vor vinde la prețuri sensibil similare celor de anul trecut, adică între 10-12 lei kg în viu și între 20 si 25 de lei/kg pentru carnea în carcasă. În Piața Catedralei găsim mieii cu 25 de lei kilogramul. Deși se vând bine nu sunt atât de mulți comercianți pe câți cumpărători. Oamenii sunt mulțumii chiar dacă nu mai cumpară atat de mult precum anii trecuți.

Sursa: ARQ

Autor: Arq.ro ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro